ROKOVO 2018. Revijom nakita završena još jedna VIROkreativa

Iza nas je još jedna VIROkreativa. Već 7. puta, u sklopu Rokova, Kulturna udruga Unikat okupila je brojne kreativce koji su izložili svoje radove na virovitičkim ulicama. Štandovi 40-ak izlagača bili su prepuni unikatnog nakita, različitih rukotvorina, heklanih igračaka, suvenira, etno odjeće i brojnih drugih različitih kreativnih uradaka. Nakon cjelodnevnog sajma, vrhunac je bila revija nakita na pozornici kod Gradske knjižnice.

virokreativa reavija 2018 4

Šest najhrabrijih publici je predstavilo svoje kreacije, a najboljeg od njih birao je stručni žiri: Vlasta Honjek Golinac, zamjenica gradonačelnika, Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Anja Brabec, magistra edukacije likovne kulture u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, ujedno i profesorica likovne umjetnosti u virovitičkoj Katoličkoj klasičnoj gimnaziji. Nakit i kravate od bakra donijeli su Siniši Dananiću iz Zagreba titulu “najdizajnera”. Nagradu u njegovo ime, noseći njegovu kravatu, preuzela je njegova poslovna suradnica, voditeljica njihovog umjetničkog tima, Gordana Božinović.

IMG 20180815 200044

Reviju su nosile članice Kulturno umjetničkog centra Virovitica i još jednom oduševile izvrsnim koreografijama koje potpisuje Danijela Duvnjak. Za frizure se pobrinula Željka Čizik i Studio za kosu „Virus“. Osim nagrade za “najdizajnera”, dodijeljene su i nagrade za “najkreativca” i “najštand”. Ove godine obje nagrade odnijela je mlada kreativka iz Osijeka, Vedrana Alikavazović. Kako kaže, ove nagrade su joj poticaj da nastavi dalje. – Ove smo godine obranili titulu “najštanda” i presretni smo zbog toga, a nagrada za “najkreativca” dodatan je uspjeh – s osmjehom nam je rekla ponosna Vedrana.

IMG 20180815 194410

Nagradu za “najkreativca” dobila je izradivši najkreativniju vješalicu za ključeve na radionici za odrasle koja je održana na sajmu tijekom dana, a svi radovi s radionice poklonjeni su virovitičkom Učeničkom domu. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić, M. Rođak)

[g-gallery gid=”474097″]

[g-gallery gid=”474147″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content