OTVORENO ROKOVO 2019. Gradonačelnik Kirin: Dođite i proslavite s Virovitičanima 785. rođendan Grada

Otvoreno je Rokovo 2019. godine, kojim će Virovitica u bogatom programu proslaviti svoj 785. rođendan. Proslava je počela tradicionalnim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica, no ovaj put do pozornice ispred Gradske knjižnice prošli su novom trasom – kroz park uz Dvorac, a zatim i šetnicom ispred Gimnazije Petra Preradovića. Njihov put pratili su Virovitičani pljeskom i kamerama, bilježeći tako njihov svaki plesni i glazbeni korak.

Rokovo je otvorio gradonačelnik Ivica Kirin, koji je svim domaćinima, ali i gostima poželio da ove dane provedu u zajedništvu, dobrom društvu i da uživaju u programu koji i ove godine okuplja brojne izvođače, kreativce, sportaše i hobiste…

MG 9026ŠIRI VIDICI

– U ovih nekoliko dana bit će mnogo događaja za sve uzraste, od onih najmlađih do najstarijih, uz neizostavna imena domaće estrade. Za 785. rođendan Grada imamo i novinu – novootvorenu šetnicu ispred Gimnazije, širimo vidike i stvaramo predispozicije da ovu kulturno-umjetničku, sportsku i zabavnu manifestaciju dignemo na višu razinu. Rekao bih, da se malo približimo ‘Špancirfestu’ i drugim velikim manifestacijama na području Republike Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Kirin, napomenuvši kako se i ove godine u Virovitici očekuje velik broj gostiju iz drugih sredina.

MG 9075Izrazio je zadovoljstvo što su Virovitičani, kaže, Rokovo prepoznali kao svoju manifestaciju i što su i prije samog otvorenja ulice pune.

– Pozivam sve u ovom dijelu Hrvatske, dođite u Viroviticu na Rokovo i provedite ovdje kvalitetno vrijeme – rekao je Kirin koji je Rokovo otvorio u nazočnosti zamjenika Damira Marenića i Vlaste Honjek-Golinac, kao i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Alena Bjelice.

MG 8914ŠETNICA KAO POZORNICA

Novoobnovljeni Dvorac, park i šetnica lokacije su koje će privlačiti šetače, ali i izvođače, budući da se velik dio ovogodišnjeg programa Rokova prebacuje upravo na njih. Konkretno, šetnicu ispred Gimnazije, koja će biti glavno mjesto za tradicionalnu Virokreativu, kao i veći dio VUF-a, objasnila je Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice. U programu koji traje šest punih dana, posjetitelje čekaju izvrsni koncerti, sportski turniri i susreti, izložbe…

– Vjerujem da će i ove godine svatko pronaći nešto za sebe. Imamo brojne izvođače, od Enigma banda i Pravila igre, kroz tradicionalni VT Rock fest, čeka nas nastup Željka Bebeka i TS Džentlmena, a za samo Rokovo koncet Massima i tradicionalni vatromet u ponoć.

– Rokovo je ove godine na mnogim lokacijama, bogato je i vjerujem da će se svi dobro zabaviti. Pozivam zato sve, dođite na Rokovo u Viroviticu – naglasila je K. Đurđević.

MG 9059Da ovo vrijeme iskoriste za uživanje i stvaranje novih uspomena, Virovitičane i goste pozvao je i župan Igor Andrović.

– Sigurno je da će Rokovo 2019. godine ostati zapamćeno i po tome što se održava u prekrasno uređenom i obnovljenom centru Virovitice. Kada govorimo o Rokovu, možemo reći da je riječ o manifestaciji koja je brend Virovitice i ove županije. Na tome čestitam Turističkoj zajednici Grada i Gradu Virovitici. Čeka nas odličan program, odličan izbor izvođača i nadam se da ćete uživati i ponijeti lijepe uspomene s Rokova – poručio je I. Andrović. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”543785″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content