On piše knjige i snima filmove o Domovinskom ratu: Upoznajte svestranog Dinu Mataza koji stvara dokumentarac o Orahovčanima koji su prošli pakao Vukovara

Mladi Orahovčanin, Dino Mataz, kojem su tek 24 na plećima, sjajan je primjer kako se voli Domovina. Dino je neumorni istraživač Domovinskog rata ovoga kraja. Ljetos je diplomirao povijest, hrvatski jezik i književnost, a u ranu jesen predstavio knjigu “Nad Papukom nebo proplakalo”. Napravio je i dokumentarni film „Orahovica u Domovinskom ratu“, ali i film „Voćin“ koji se bavi tragičnom sudbinom Hrvata u ovom selu podno Papuka u vrijeme Domovinskog rata, posebno 13. prosinca donoseći svjedočanstva svjedoka tog vremena. No, tu Dino ne staje, stvara film o braniteljima Vukovara iz orahovačkog kraja (uz Vladimira Grgurića nap.a.), a želja mu je u budućnosti, u školama naše županije, predavati povijest o Domovinskom ratu koji se vodio na području Virovitičko-podravske županije.

Podršku u njegovom radu, u dosadašnjim ali i budućim projektima dali su mu virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenik župana Darko Žužak, koji su Dinu, te predsjednika Zajednice udruga HVIDR-e VPŽ Matu Bubaša primili na prijamu u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja nikada se ne smije zaboraviti i zato uživam u ovome što radim. Sretan sam sa svakim novim saznanjima. Sve ovo što radim posvećujem našim hrabrim hrvatskim braniteljima koji su nam krvlju donijeli ovu našu prelijepu Domovinu – naglasio je Dino Mataz. (vpz.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content