FOTO Multifunkcionalnom halom Viroexpo, virovitički i virovitičko-podravski sport doživio je svoj procvat, zavirite u pravi “sportski mravinjak”

Na prostoru bivše vojarne u Virovitici, krajem rujna 2018. godine polaganjem temeljnog kamena počeli su radovi na izgradnji multifunkcionalne hale, prostora kojem je osnovna namjena trebala biti održavanja Međunarodnog sajma Viroexpo. Projekt je vrijedan više od 14 milijuna kuna i financiran je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, dok je nositelj projekta Virovitičko-podravska županija, a izradila ga je Razvojna agencija VIDRA.

Na inicijativu brojnih sportskih klubova, koji nisu imali adekvatne uvjete za održavanje kvalitetnih treninga, Virovitičko-podravska županija došla je na ideju da prostor pretvori u pravo sportsko središte koje će biti namijenjeno sportašima, rekreativcima, ali i brojnim drugim udrugama za potrebe održavanja raznih manifestacija, kao što je druženje umirovljenika, izložba malih životinja, a u budućnosti i održavanje sajma Agroexpo.

hala sport 7Taj potez se pokazao kao pun pogodak, a ovakve uvjete zaista nema nitko u Hrvatskoj. Pod istim krovom u isto vrijeme, a da nikom ne smetaju, na certificiranim terenima s vrhunskom opremom, mogu biti tenisači, rukometaši, stolnotenisači, tenisači, nogometaši, košarkaši, ali i oni koji vole badminton, karate i boks, odnosno svi oni koji vole sport, aktivno ili rekreativno.

Ovih smo dana posjetili halu Viroexpo i bili smo oduševljeni viđenim. Svaki, pa i onaj najmanji prostor bio je zauzet. Ostvarile su se tako najave virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, koji je još prilikom izgradnje ove hale, istaknuo kako će ovo biti središte sporta Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

hala sport 4– Već prilikom izgradnje ove hale imali smo viziju. Nije nam cilj bio da se hala koristi samo nekoliko dana u godini, odnosno za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma Viroexpo, već da bude u uporabi tijekom cijele godine. Sada vidimo da je to bio pun pogodak. Svakim danom sve više i više sportaša i rekreativaca traži slobodne termine. Mislim da smo ovim potezom olakšali mnogim klubovima u održavanju njihovih treninga, a posebno se to odnosi na tenis, jer održavanje teniskih treninga i turnira u zimskom periodu je doista problematično. Očekujemo ovakav odaziv i u ljetnom periodu, jer će temperature u dvorani biti prilagođene za održavanje sportskih aktivnosti – istaknuo je župan Andrović.

MG 1747Halu Viroexpo krasi ugodan i topao prostor s modernim svlačionicama. Ovim potezom virovitički i virovitičko-podravski sport doživio je svoj procvat. Što se tiče natjecanja, u hali su već održani stolnoteniski turniri, dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu za seniroke, teniski kamp za djecu, a trenutno je u tijeku dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniorke, dok će svi ljubitelji borilačkih vještina ovog vikenda, točnije u subotu, 1. veljače moći prisustvovati seminaru kojeg će voditi proslavljeni hrvatski boksač i bivši, dvostruki svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji Stjepan Božić.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako izgleda “sportski mravinjak” u središtu Virovitice. (www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”575800″]

[g-gallery gid=”575994″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content