Županijski volonterski centar KrEdA pokrenuo hvalevrijednu inicijativu “Jedni za druge”: Pomažu starijima u nabavci namirnica i lijekova

Županijski volonterski centar KrEdA u Suhopolju je osnovan upravo s ciljem organizacije različitih volonterskih aktivnosti. Potaknuti situacijom u kojoj se trenutno svi nalazimo, a to je sve brže širenje epidemije koronavirusa, na svojoj Facebook stranici pokrenuli su inicijativu ‘Jedni za druge’ za područje Virovitičko–podravske županije, s ciljem prikupljanja volontera koji su u mogućnosti pomoći, kao i ljudi koji su u potrebi za nekom vrstom pomoći.

Potreba je prepoznata nakon preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojoj posebno ugrožene skupine (stariji, nemoćni, kronični bolesnici…) uopće ne bi trebali izlaziti iz svojih domova.

Županijski volonterski centar KrEdA prikuplja dojave za takve slučajeve, kao i prijave volontera koje onda po potrebi upućuju na adrese korisnika. Nastojat će pomoći u obavljanju osnovnih životnih potreba, kao što su nabavka hrane, ostalih neophodnih namirnica i lijekova.

Iz Centra ističu kako će svi volonteri prije bilo kakve interakcije s korisnicima biti upućeni u propisane mjere opreza te će im biti osigurane maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, kako bi i sebe i korisnike izložili što manjem riziku. Centar trenutno raspolaže s nešto više od deset volontera na području Suhopolja, Virovitice, Čemernice i Slatine, a s obzirom na to da je inicijativa tek nedavno pokrenuta, vjeruju kako će taj broj rasti te da će pokriti i šire područje.

– Zadovoljni smo odazivom volontera, ponajprije mladih koji se nesebično odlučuju pomoći. Ako se želite priključiti našoj inicijativi ‘Jedni za druge’ kao volonter, svoje podatke (ime, prezime, broj telefona ili mobitela i područje na kojem možete obavljati poslove) možete poslati u inbox naše Facebook stranice Županijski volonterski centar KrEdA. Također, na isti se način možete javiti i ako imate potrebu za ovom vrstom pomoći ili ako poznajete osobu kojoj je potrebna pomoć. Osim Facebook stranice, za sve informacije dostupan je i broj Županijskog volonterskog centra KrEdA – 098 950 4559 – poručuju volonteri Centra, i poručuju da ovu informaciju podijelite sa starijim i nemoćnim osobama u svojoj blizini.

– Jer nesebičnošću i zajedništvom možemo pobijediti i najteže situacije – kažu. (www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content