NE RECIKLIRAJU SE Komunalci upozoravaju: Gledajte oznake na ambalaži i ne bacajte seksualne igračke u papir i plastiku

Odvajanje otpada već u domaćinstvu (papir i plastika) Virovitičani njeguju već dugi niz godina, pa iako je već svima znano što ide u plavu i žutu vreću (sada kantu), komunalci nerijetko naiđu na “iznenađenja” prilikom njihova otvaranja.

Uz drugi otpad kojemu tamo nije mjesto, kovanice iz osamdesetih godina, pronašli su i stripove stare tridesetak godina, kao i knjige koje su zbog političke tematike postale neželjene. Ujedno, poručili su korisnicima da dobro prouče ambalažu određenih vrsta proizvoda prije negoli će ih baciti u – krivu kantu.

Ovo se odnosi na jednu specifičnu vrstu otpada, konkretnije različite vrste seksualnih igračaka, a koje zbog svog sastava, poručuju, ne pripadaju ni papiru ni plastici, već elektroničkom otpadu (EE otpadu) koji se treba odlagati na Reciklažnom dvorištu u Virovitici.

Iznimka su proizvodi od čiste plastike, čiji sastav također valja provjeriti na ambalaži, dodaju, pa je onda prihvatljivo odložiti ga u žutu kantu. 

– Pronalazimo sve i svašta u vrećama za papir i plastiku, odnosno, sada u kantama za tu vrstu otpada. Molimo građane da obrate pozornost na vrste otpada i odlažu otpad u za to predviđene kante, spremnike ili na Reciklažno dvorište. Svaki komad otpada koji krivo završi u kanti naši djelatnici moraju opet posebno sortirati. Hvala svim savjesnim građanima koji razmišljaju o okolišu i ispravno odvajaju koristan otpad – poručili su iz gradskog komunalnog poduzeća Flora Vtc d.o.o. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content