LIJEPE NA VININ NAČIN: Koža koja voli ljeto

Kako se predstaviti da ne duljim puno? Ja sam Vina Medved, samouka šminkerica. Svaki tjedan s vama ću podijeliti beauty tajnu koju sam otkrila tijekom 8 godina svoga rada. Ovdje ćete čitati o izvedivim trikovima ljepote (nećemo se šminkati žlicama, lijepiti izolir trake i ostale nepotrebne rekvizite) kojima želim svim djevojkama, majkama i bakama približiti uljepšavanje na moj način, nešto što si svi možemo priuštiti. Za svoj prvi članak odlučila sam pisati o koži lica i kako ona proživljava ljeto jer ljeto je nastupilo! S obzirom na to da ima puno faktora koji ljeti isušuju kožu, kao što je sunce, more, klor u bazenima i slično, potrebna joj je hidratacija. Najbolje što možete učiniti za svoju kožu, radilo se o masnoj ili suhoj, jesu pilinzi i hidratantna krema (za suhu kožu koristit ćemo što masniju).

Jedan tretman koji možete napraviti kod kuće otprilike bi ovako izgledao:
Lice dobro umiti hladnom vodom te napraviti piling od meda i smeđeg šećera; umjesto šećera može biti i kukuruzna krupica. Nanijeti na lice laganim kružnim pokretima; tako ćete ukloniti sve mrtve stanice i nečistoće. Nakon toga isprati lice i namazati hidratantnom kremom. Sastojci koji hidratiziraju kožu jesu: aloa vera, shea maslac, jojoba ulje, avokado, krastavac, glicerin… No važno je odabrati kremu prema tipu kože. Tako će normalnoj i mješovitoj koži odgovarati vlažne hidratantne kreme, a kod suhe kože biramo hranjive kreme s dodatkom masnoće, dok ćemo za masnu kožu odabrati lagane gel kreme. Postupak je dovoljno raditi jednom tjedno. Koža će vam biti zahvalna.
Eto, toliko od mene za ovaj tjedan. U sljedećem broju zadržat ću se na licu i napisati nešto više o puderima koje možemo koristiti ljeti. Uglavnom dotaknut ćemo se svih tema! Rado ću odgovarati i na vaša pitanja. Pozdrav svima!

(www.icv.hr, vm; Foto: Vina Medved)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content