Svečana sjednica općinskog Vijeća Mikleuš

Povodom Dana općine i blagdana svete Terezije Avilske, u Mikleušu je održana svečana sjednica općinskog vijeća kojoj su nazočili zamjenici župana VPŽ Mario Klement i Darko Žužak, gradonačelnik grada Donja Stubica Nikola Gospojčić sa suradnicima, predstavnici gradova i općina s područja Županije, predstavnici policije, crkvene vlasti te udruga s područja općine Mikleuš.

Nakon uvodnog pozdrava predsjednika općinskog vijeća Ivana Kanskog, načelnik općine Milan Dundović predstavio je sadašnje i buduće projekte Općine koji su vidljivo korisni za razvoj općine i siguran život mještana:

– Od realiziranih projekata izdvojio bih, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja sanirana je nerazvrstana cesta u Boriku (dužina trase ceste 520 m, širina kolnika 3 m). Uređen je cestovni jarak, odvodnja dužine 520 m, a vrijednost investicije je 400.000,00 kuna, od toga je navedeno ministarstvo sufinanciralo 85 %, a razliku Općina. Kupljeno je mobilno reciklažno dvorište u vrijednosti investicije 184.500,00 kuna od čega je Ministarstvo sufinanciralo 147.000,00 kuna ili 80 % vrijednosti investicije, a Općina izdvojila preostalih 37.500,00 kuna. U narednom periodu, jedan od najvećih projekata je početak izgradnje kanalizacije naselja Mikleuš i Borik s pročistačem otpadnih voda, potom izgradnja kuće oproštaja u Balincima, uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku, parkirališta iza zgrade Općine, nastavak izgradnje pješačkih staza, rekonstrukcija javne rasvjete u led rasvjetu, uređenje objekta u vlasništvu općine koji je dan na korištenje KUD-u Mikleuš i drugih projekata sukladno potrebama i mogućnostima. – rekao je između ostalog Dundović.

U nastavku sjednice obratili su se u ime gradonačelnika i načelnika, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat:

-Upravo ovako po žiteljima manje brojne općine su kamen pokretač i motor aktivnosti kako u lokalu tako i u svojoj županiji. Vidjeli smo da je ovdje realizirano niz projekata i riječ je više milijunskim iznosima i koliko tek projekata se u Mikleušu planira u budućnosti ostvariti kako bi se oplemenio život mještana ove općine. Vjerujem u kvalitetna i siguran rad i načelnika i općinskog Vijeća u budućnosti jer su pokazali kontinuitet sjajnog i predanog rada iznimno značajnog za razvoj općine. – rekao je Horvat.

Gradonačelnik grada prijatelja općine Mikleuš, Donje Stubice, Nikola Gospojčić obratio se nazočnima i na kraju općini Mikleuš poklonio izdanak legendarne Gupčeve lipe kao još jači znak međusobnog prijateljstva:

-Prošlo je pune 22 godine otkako Donja Stubica i Mikleuš gaje prijateljske odnose i međusobno se svake godine posjećuju. Načelnik ove male općine i njegov tim zaslužuju svaku pohvalu za svoj rad i možemo biti samo ponosni što smo prijatelji s jednom takom općinom. U cilju jačanja našeg prijateljstva mi smo danas donijeli i poklanjamo ovoj općini izdanak Gupčeve lipe, naime svi znamo da je Seljačka buna pod vodstvo matije Gupca počela pod znamenitom Gupčevom lipom i on je jedna od najpoznatijih povijesnih ličnosti našeg grada pa smo mi i suradnji sa Šumarskim fakultetom i našom Turističkom zajednicom napravili genom te lipe i poklonili ih svim našim prijateljima pa tako i općini Mikleuš. – rekao je Gospojčić.

Na kraju je Općini slavljeniku čestitao, a sve nazočne pozdravio zamjenik župana VPŽ Igora Androvića, Mario Klement:

-Općina Mikleuš je jedan od općina s najmanjim Proračunom u našoj Županiji, al paralelno jedna od najuspješnijih. Ova Općina je pokazala kak ose s malim sredstvima mogu realizirati i pokrenuti veliki i značajni projekti i na tome načelniku Dundoviću i njegovom timu od srca čestitam na ovim uspjesima i mogu samo reći da će općina Mikleuš imati i dalje punu potporu i pomoć Virovitičko-podravske županije u svim projektima. – rekao je Klement.

Sjednicu su svojom koreografijom slavonskih pjesama i plesova zaključili članovi Kulturno-umjetničkog društva Mikleuš. (www.icv.hr, vg)

1210svecanasjednicamikleus10 Custom

1210svecanasjednicamikleus8 Custom
Gradonaèelnik grada Donja Stubica Nikola Gospojèiæ

1210svecanasjednicamikleus7 Custom 1210svecanasjednicamikleus6 Custom 1210svecanasjednicamikleus5 Custom 1210svecanasjednicamikleus4 Custom 1210svecanasjednicamikleus3 Custom 1210svecanasjednicamikleus1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content