FOTO Članovi slatinske HVIDRA-e proveli akciju uređenja spomen obilježja poginulim suborcima u Domovinskom ratu

Članovi Udruge HVIDRA Slatina, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićrm, danas su organizirali i proveli akciju uređenja spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom duž prve crte obrane grada Slatine i ostalih mjesta stradanja hrvatskih branitelja i civilnih žrtava.

Slatinska HVIDRA akciju provodi dva puta godišnje u sklopu projekta ”Istina o pobjednicima”, a sve s ciljem informiranja mlađih generacija o Domovinskom ratu na slatinskom području. Današnja akcija je obuhvatila čišćenje spomen obilježja od korova, košnju trave uz spomen obilježja, te uklanjanja svega čemu tamo nije mjesto i to u mjestima Ivanbrijegu, Hum Varoši, Četekovcu, Balincima, Voćinu i Slatini. Uz sva spomen obilježja koja su obuhvaćena akcijom, kao i ona uz koja se prolazilo, učesnici ove akcije odali su počast poginulim suborcima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom.

Također, pregledano je oklopno vozilo u kozičkom hrastiku koje su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu, a koje će se ovih dana, odnosno već u ponedjeljak, početi restaurirati. U akciju uređenja okoliša oko vozila uključiti će se i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskih šuma Šumarije Slatina.

Nakon uspješno provedene akcije, u prostoru Nogometnog kluba Kozice, pripremljen je ručak za sve sudionike prije kojeg su se nazočnima obratili predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Tom prigodom gradonačelnik se zahvalio na ovoj, ali i svim ostalim aktivnostima koje Udruga HVIDRA Slatina provodi tijekom godine, te naglasio kako će i dalje imati njegovu punu podršku. (www.icv.hr, DF)

[g-gallery gid=”454566″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content