U Čađavici se gradi autobusno stajalište s popratnim sadržajima

blank

Općina Čađavica je početkom veljače 2020. godine pokrenula postupak javne nabave za izgradnju autobusnog stajališta u središtu Čađavice, koje će imati i popratne sadržaje. Nakon pregleda i ocjene ponuda izvršen je odabir izvođača radova gdje je od tri pristigle ponude odabrana ona od ponuditelja tvrtke EXPERT-ING iz Slatine.

Iako su u tijeku mjere borbe protiv epidemije koronavirusa, radnici spomenute tvrtke rade na budućem stajalištu po svim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, koje smo obišli sa načelnikom Općine Čađaivca Mirkom Rončevićem.

IMG 7096

– Naziv autobusno stajalište je samo popratni naziv projekta, jer će u toj zgradi biti više funkcija u smislu same svrhe zgrade. Usporedno s izgradnjom autobusnog stajališta, Općine Čađavica je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ktenula u tzv. opremanje autobusnog stajališta provodeći dva projekta, ”Unapređenje prometne infrastrukture” i ”Povezivanje sustava tehničke zaštite imovine korisnika u općini Čađavica”. Za oba navedena projekta s Fondom su potpisani ugovori o sufinanciranju projekta primjene koncepta ”pametnih gradova i općina” u području održivog prometa i području sigurnosti, kojima će Fond sudjelovati sredstvima pomoći u iznosu 80 posto opravdanih troškova, što ukupno po projektima iznosi 104.790,50 kuna. Sami radovi na izgradnji zgrade budućeg autobusnog stajališta iznose 358.233,33 kuna, a financirani su sredstvima iz proračuna Općine Čađavica. Dakle, na krov će ići solarne ploče, u unutrašnjost ćemo postaviti tri pametne klupe, biti će i jedan prostor za putnike namjernike, bicikliste gdje ćemo postaviti mini stanicu za popravke bicikala na kojoj će biciklisti, koji prolaze kroz Čađavicu, moći promijeniti kotač ili napumpati gumu te izvršiti manje popravke. U većem prostoru budućeg autobusnog stajališta bit će postavljen info-pult kojim će se upravljati iz prostorija Općine, a korisnici će na njemu moći pogledati najnovije informacije iz općine Čađavica. Sve će to biti popraćeno s unutarnjim video nadzorom – objasnio je načelnik Rončević.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova provodi tvrtka Standing d.o.o. iz Virovitice. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”587141″]