Četiri državna odličja obaračima “Samsona” iz Donjeg Predrijeva: Marko Budim jedan od najboljih natjecatelja u Sinju

U Sinju je održano Prvenstvo Hrvatske u obaranju ruke za osobe sa i bez invaliditeta, na kojem su više nego uspješni bili članovi Kluba obarača ruke “Samson” iz Donjeg Predrijeva.

Ovaj mali klub s područja općine Zdenci osvojio je četiri odličja među kojima su i ona predsjednika kluba Danijela Brkića.

-Moram svakako pohvaliti sve članove kluba koji su nastupili. Bilo nam je iznimno teško. Naime putovali smo u 2 sata ujutro, došli u Sinj u pola 11 i odmah na vagu, a turnir, odnosno natjecanje je počelo već u 13 sati. Znači dobrih 8 sati vožnje plus malo stajanja i odmora i odmah na natjecanje. Puno je tu snage izgubljeno, što je u ovom sportu iznimno važno, ali dali smo sve od sebe. Marko Budim je u kategoriji početnici 85+ kilograma bio drugi na lijevu, a treći na desnu ruku. Antun Pancer na lijevu ruku do 75 kilograma je bio treći, dok je na desnoj bio šesti. Ja sam se natjecao u dvije kategorije, na lijevu ruku do 95 kilograma osvojio sam treće mjesto, a na desnoj bio četvrti. S nama je još bio Marko Katić u seniorima u kategoriji 75 kilograma i na jednu i na drugu ruku, na desnoj je bio šesti, a na lijevoj osmi – kaže Brkić.

Antun Pancer desno na dodjeli medalja e1593677527147

Na natjecanju je sudjelovalo 193 natjecatelja.

-Konkurencija je bilo iznimno jaka, sve vrhunski obarači, recimo Marko Katić se borio s višestrukim svjetskim i europskim prvakom Draženom Koglom. Siguran sam da je natjecanje bilo negdje bliže i da nismo morali tako rano ustati i voziti se osam sati, rezultati bi bili puno bolji, no i ovako smo svi presretni, kapa dolje dečkima za sve. Moram svakako reći da smo sada uredili i svoje prostorije, sada nam je puno bolje i lakše trenirati – zaključio je Brkić.

Marko Budim bio je jedan od najboljih natjecatelja Samsona u Sinju.

-Uživao sam u svakoj borbi, dao sam sve od sebe. Ovo je poseban sport, i doista je uživanje raditi i natjecati se s ovim dečkima. Iako smo mali klub, siguran sam kako su pred nama još bolji i veći rezultati – rekao je Budim.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”595941″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content