Slatinska Osnovna škola Josipa Kozarca novu školsku godinu započela još jednim Erasmus+ projektom

Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine novu je školsku godinu započela još jednim Erasmus+ projektom, „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?“.

Riječ je o projektu čiji su glavni ciljevi potaknuti odgovornost učenika prema prirodi, osvijestiti njihovo pravo na čist okoliš te aktivno uključiti učenike u internacionalni i interkulturalni dijalog o zaštiti okoliša i sprječavanju klimatskih promjena. Projekt se provodi od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2022., no zbog pandemije koronavirusa očekuje se produženje trajanje projekta.

Osnovnoj školi Josipa Kozarca odobreno je ukupno 28.722 eura za provedbu i organizaciju projektnih aktivnosti, koje će provoditi uz partnerske zemlje Poljsku (Garwolin), Rumunjsku (Radauti), Tursku (Mersin) i Portugal (Guimarães). Djelatnike i učenike Škole posebno veseli činjenica da s Poljskom i Portugalom već imaju uspješnu trogodišnju suradnju na projektu “Matematika, kraljica znanosti”.

Projektni tim čine učitelji predmetne nastave, na čelu s voditeljicom projekta Hanom Tepeš te učenici 6. razreda, koji će također imati priliku sudjelovati na transnacionalnim aktivnostima učenja, podučavanja i osposobljavanja u partnerskim zemljama.

(OŠ J. Kozarca, ht)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content