FOTO Virovitičke košarkašice Z-17 nakon konfuznog prvog poluvremena pobijedile prošlogodišnje prvakinje – ekipu ŽKK Koprivnice s 20 koševa razlike

U srijedu su u Viroviticu doputovale sedmerostruke prvakinje Regije Sjever i prošlogodišnje prvakinje u kategoriji djevojaka do 17 godina starosti, ekipa Ženskog košarkaškog kluba Koprivnica.

Iako se mora priznati da je prošlogodišnji sastav djevojaka iz Koprivnice nešto slabiji, očekivalo se da će to od samog početka motivirati virovitičke košarkašice da pokažu svoju snagu i istaknu kandidaturu za visok plasman na kraju sezone, no početak nije bio zadovoljavajući.

IMG 8392

U obrani su djevojke ispunjavale svoje zadaće, no u napadu jednostavno nije išlo. Nekakav strah se uvukao u njih, što je rezultiralo s dvadesetak izgubljenih lopti i isto toliko promašenih zicera. Jedina svjetla točka u napadačkom smislu bila je Lucija Cindrić koja je brojci od 10 koševa dodala i isto toliko skokova te je poluvrijeme završilo u potpunom egalu.

IMG 8440

Preokret se počeo događati u trećoj četvrtini kada je Lea Kozlinger svoju odličnu obrambenu igru okrunila i s dvije “ukradene” lopte te su se Virovitičanke napokon odlijepile na šest koševa razlike. Tada je sve proradilo, a u prvog strijelca utakmice prometnula se Nika Kozlinger sa 22 postignuta koša.

IMG 8445

I kada se očekivao kraj utakmice, dogodio se još jedan peh hrabre Lane Cindrić. Naime u jednoj od brojnih borbi u obrani Lanu je lopta nezgodno pogodila u prst te je došlo do ozljede. Na žalost, to će je onemogućiti da igra sljedeću utakmicu, no vjerujemo da će se Lana uskoro oporaviti i nastaviti prikazivati odlične igre u nastavku njene najbolje sezone.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 66:46

ŽKK Virovitica: Nika Kozlinger 22, Ena Ištvanović, Lana Cindrić 9, Lucija Cindrić 15, Lea Kozlinger 2, Martina Sabo, Ema Marjanović, Mia Deskar 16, Nika Pavelić, Marta Leda Kalaš i Iva Kurjančić 2.

IMG 8364

U idućem kolu djevojke trenera Roberta Fritza putuju u Čakovec gdje će ih u derbi susretu ugostiti domaća Radost, još uvijek neporažena ekipa u ovom natjecanju. To će biti pravi ispit za djevojke i ako budu prave, tko zna, jer nakon uvjerljive pobjede kontra Koprivnice ništa više nije nemoguće.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”609141″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content