Učenici će i dalje ići u škole: Nacionalni stožer odbio prijedlog Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

Od četiri prijedloga, koliko je osječko-baranjski Stožer uputio Ravnateljstvu civilne zaštite RH na razmatranje, a u svezi pooštravanja mjera na području županije, tri su prihvaćena, a jedan je odbijen.

Odbijena mjera odnosi se na održavanje dijela nastave online i to za učenike od 5. do 8. razreda, na način da dva tjedna idu online, a dva tjedna uživo, dok se nastava u srednjoj školi trebala održavati isključivo online. Izuzetak bi bila samo praktična nastava. Svoj prijedlog županijski Stožer obrazložio je željom za smanjenjem gužvi u gradskom i međugradskom prijevozu.

Međutim, Nacionalni stožer je takav prijedlog odbio, pa se nastava nastavlja na dosadašnji način. No, nije isključeno kako će samo Ministarstvo obrazovanja uskoro donijeti takvu odluku iako i sada svaka pojedina škola ima pravo, u slučaju pogoršanja epidemiološke slike među učenicima i nastavnicima, donijeti samostalnu odluku o promjeni modela nastave.

Preostala tri prihvaćena prijedloga odnose se na broj osoba na okupljanjima, a koji bi trebao biti do 50 prisutnih na kino projekcijama, profesionalnim umjetničkim priredbama i drugim manifestacijama. Na vjerskim obredima u zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, a za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje četiri četvorna metra neto površine.

Preporuča se i jedinicama lokalne samouprave obustavljanje iznajmljivanja i drugog korištenja domova u njihovom vlasništvu, čime će se utjecati na smanjenje okupljanja. Svih dozvoljenih mjera treba se pridržavati uz propisane epidemiološke preporuke HZJZ-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content