Na području OBŽ novih 25 slučajeva zaraze koronavirusom, preminule dvije osobe

Pixabay

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 258 uzoraka od kojih je 25 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba, njih 11, ima prebivalište u Osijeku, dvoje u Valpovu a po jedno u Našicama, Belišću, Belom Manastiru, Đakovu, Čepinu, Donjem Miholjcu, Đurđenovcu, Ernestinovu, Marijancima, Petrijevcima, Erdutu i Petlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 45 osoba oboljelih od COVIDA-19 od kojih je 11 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem, pa je ukupno 58 pacijenata sa županijskog područja na bolničkom liječenju u te dvije zdravstvene institucije.

U zadnja 24 sata preminule su dvije Covid pozitivne osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 54 i 75 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih su dvije provjere bile prema dojavi i utvrđena su dva kršenja na području Osijeka. Obišli su i 183 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)