Od 209 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, osam je pozitivno na koronavirus

Kako je danas (ponedjeljak) izvijestio Stožer civilne zaštite OBŽ na konferenciji za medije, u protekla 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 209 uzoraka, a pozitivan nalaz imalo je osam osoba.

Dva su novopozitivna slučaja zabilježena u Osijeku, dok po jednu novooboljelu osobu imaju Beli Manastir, Bilje, Čepin, Ernestinovo, Našice i Petrijevci.

Trenutno je hospitalizirano ukupno 48 osoba i to 39 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 7 na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju devet osoba s COVID oboljenjem.

– Na žalost, u protekla 24 sata preminula je jedna osoba u dobi od 81 godine. U samoizolaciji se na području naše županije nalazi 1087 osoba – izvijestio je Ivan Hampovčan, načelnik Stožera.

Dodao je kako je policija provjerila 8 osoba u samoizolaciji i u jednom slučaju je zabilježeno kršenje, a riječ je o putniku u tranzitu koji je bio u Hrvatskoj više od 12 sati, što je utvrđeno na Graničnom prijelazu Erdut.

Provjerili su i 177 ugostiteljskih objekata, a zabilježeno je jedno kršenje radnog vremena u slastičarnici u Osijeku, te je pokrenut postupak prema državnom inspektoratu.

– Što se tiče vikend provjera inspektora Državnog inspektorata i civilne zaštite, imamo 190 obavljenih nadzora i to 155 ugostiteljskim objektima, 13 u trgovačkim centrima, 10 u trgovinama, pet u pekarnicama, tri benzijske postaje te po dva u ljekarnama i bankama, a utvrđene su tri nepravilnosti i dani su nalozi za nihovo otklanjanje – izvijestio je Hampovčan.

Na upit novinara o još velikom broju starijih osoba izvan Domova, koji čekaju na cijepljenje a u svojim su kućama i obiteljima, Hampovčan je odgovorio kako cijepljenje obavljaju obiteljski liječnici ovisno o dozama koje pristignu, a cjepiva za sada nema dovoljno.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content