U OBŽ novopozitivno 28 osoba: Preminule tri osobe u dobi od 53 do 76 godina

blank
foto: OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 333 uzorka od kojih je 28 pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, njih 7, dok na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Popovca, Koške, Đakova, Našica i Semeljaca ima po dvije novopozitivne osobe. Na području Belišća, Bilja, Čeminca, Trnave, Drenja, Satnice Đakovačke i Kneževih Vinograda bilježi se po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba koje su oboljele od COVIDA-19, od kojih je 81 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 18 ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 53 do 76 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 811 osoba.

Policijski službenici proveli su 20 provjera osoba u samoizolaciji i nije bilo kršenja mjera. Obavili su i 112 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj)