“Vrkićevi ljudi” iz osječkih odjela Gradske uprave podnijeli ostavke: Novi natječaji neće ići za sve resore već tamo gdje to bude potrebno

Pročelnici 11 odjela Gradske uprave iz administracije bivšeg gradonačelnika Ivana Vrkića jučer (utorak) su aktualnom osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću podnijeli ostavke na poslove koje su u proteklom razdoblju obavljali, odnosno stavili svoje mandate na raspolaganje.

– Svi su mi pročelnici gradskih odjela stavili svoje funkcije na poslovima koje su obavljali na raspolaganje i na tome im zahvaljujem – potvrdio je gradonačelnik na kojem je sada da
na osnovi podnesenih izviješća ocijeni protekli rad te nastavi ili otkaže suradnju.

Pismene ostavke na poslove koje su do sada obavljali, od pročelnika je u ponedjeljak zatražio Radićev prvi zamjenik Dragan Vulin, na prvom zajedničkom kolegiju najužeg vodstva Grada, što je on za medije i potvrdio.

– Zahvaljujem svima na kooperativnosti i korektnosti jer su na ovaj način praktički omogućili raspisivanje javnih natjčaja tamo gdje to bude potrebe, ali i znatno olakšali gradskoj upravi tranzicijsko razdoblje. Pretpostavljam da novi natječaji neće ići za sve resore, o čemu će gradonačelnik odlučiti u razdoblju koje je pred nama. U svakom slučaju, cijenimo ovaj potez svih pročelnika i njihovu dobru volju jer su nam tako olakšali mogućnost da se nastavimo baviti ozbiljnim temama važnima za naše sugrađane – poručio je Vulin.

Gradonačelnik je najavio da će se konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka održati do kraja sljedećeg tjedna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content