2. ML SJEVER Virka otputovala u Križevce sa samo sedam igrača: Lukšini izabranici dostojno se suprotstavili drugoplasiranom Radniku

Nakon pobjede protiv Bjelovara u prvoj utakmici drugog dijela natjecanja, pred košarkašima Virke jučer (nedjelja) je bilo prvo gostovanje. U Križevcima ih je dočekao Radnik, trenutno drugoplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici, koja je poznata da igra s 12 igrača i ”melje” protivnika oštrom igrom na granici faula.

A kod takve momčadi, koja je jedan od pretendenata na naslov prvaka, otputovalo je samo sedam virovitičkih košarkaša. Naravno, u tako krnjem sastavu Lukšini se izabranici nisu mogli kvalitetno nositi s agresivnom i obrambeno odličnom ekipom, no, s obzirom na sve probleme, košarkaši su se dostojno suprotstavili Radniku i može im se samo čestitati. 

Na poluvremenu je Virka zaostajala 13 poena, da bi na kraju bilo -17. Konačan rezultat glasio je 77:60.

Unatoč porazu, svi igrači dali su svoj maksimum, a posebno mladi Petar Fuis koji je odigrao odličnu utakmicu postigavši 11 poena i koji se vrlo dobro nosio s agresivnom igrom protivnika. Dodajmo kako su najefikasniji u jučerašnjem dvoboju bili Golub s 19 i Pavlović s 18 poena.

Kk Virka: Golub 19, Pavlović 18, Matišić 7, Fuis 11, Ferenčević 3, M. Petrović 1, Vučak 1, trener: Dražen Lukša

U sljedećem kolu Virka je domaćin Grafičaru iz Lubrega.

(www.icv.hr, mra, Kk Virka Virovitica, foto: ilustracija, M. Rođak)

 
 
 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content