Konačno održana 6. sjednica slatinskog Gradskog vijeća: Izglasane sve točke dnevnog reda, osim proračuna

Jučer (ponedjeljak) je konačno, nakon 9 mjeseci, održana 6. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, kojom je predsjedao novoizabrani predsjednik Tomo Tomić.

Nakon ustanovljenja kvoruma (nazočno je bilo 10 od 15 vijećnika, a izostalo je 4 vijećnika/ce Domovinskog pokreta i vijećnik Fokusa) i usvajanja izvoda iz zapisnika s 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine te zapisnika sa sjednice održane 17. listopada 2022.godine, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić iznio je informacije o svome i radu Gradske uprave u razdoblju od 15. prosinca 2021. do 7. studenog 2022. godine.

Pod trećom točkom Dnevnog reda našao se Aktualni sat za koji je pristiglo 23 vijećnička pitanja, a na njihova pitanja odgovarali su pročelnici u Gradskoj upravi, Krunoslav Šarabok i Marin Kokorić, gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, te predstavnici gradskih tvrtki na koje su se pitanja odnosila.

Nastavljano je razmatranje i usvajanje daljnjih točki dnevnog reda, a od prvobitnih 20 dnevni red je dopunjen sa još dvije. Gotovo su sve točke usvojene izglasavanjem, osim najvažnijih koje su se ticale gradskog proračuna, a koje ni nakon poduže polemike za koje su vijećnici klubova HDZ-HSLS i SDP-Fokus tražili odgovore i obrazloženja od strane gradonačelnika, njegovog zamjenika i gradskih pročelnika, nisu usvojene. Što će biti sa Gradskim proračunom znat će se na sjednicama koje slijede. Također, nije usvojeno ni izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Slatine u 2021. godini.

Najžustrije je bilo na posljednjoj točki dnevnog reda Pitanja i prijedlozi, potegnuta su brojna pitanja, a najmanje je bilo prijedloga. Tako su se vijećnici dotaknuli regularnosti rada i financiranja Slatinskog informativnog centra, zapošljavanja u restoranu Sequoia Slatina, odnosno Posjetiteljsko-interpretacijskom centru Sequoia…, a bilo je i pitanje o prekomjernom konzumiranju alkohola u Gradskoj upravi.

Na sjednici je doneseno i Rješenje o davanju prethodne suglasnosti Upravnom vijeću Pučkog otvorenog učilišta Slatina za izbor ravnateljice, za koju ponovo izabrana Danijela Fabric Fabijanac.

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, kako je rekao predsjednik Tomo Tomić, trebala bi se održati 25. studenog 2022. godine. 

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fili)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content