Kroz projekt “Stvaramo bolji svijet”, suhopoljski školarci u povodu Valentinova posjetili i darivali korisnike Doma za odrasle osobe Borova

Ovogodišnje Valentinovo – Dan zaljubljenih, korisnici i djelatnici Doma za odrasle osobe Borova proveli su u nekoliko različitih veselih i prijateljskih programa.

Jedna ekipa korisnika i djelatnika otputovala je na proslavu Valentinova kod prijatelja u Dom za odrasle osobe Bjelovar, dok se druga ekipa družila s učenicima 5. razreda i učiteljicama Osnovne škole Suhopolje kroz projekt “Stvaramo bolji svijet” koji vode psihologinja Antonela Šreter i pedagoginja Sabina Vukić, te kroz izvannastavnu aktivnost “Domaćinstvo” koju vodi nastavnica geografije Matilda Tripalo. Ostatak korisnika družio se kroz program i igre koje su pripremile stručne djelatnice Doma, te slatke zalogaje vrijednih kuharica.

Projekt “Stvaramo bolji svijet” provodi se u sklopu preventivnog programa OŠ Suhopolje u školskoj 2022./2023. godini. Cilj projekta je promicanje volonterstva i usmjeravanje učenika na društveno prihvatljive oblike ponašanja. Preventivne aktivnosti obuhvaćene ovim projektom usmjerene su na informiranje i educiranje učenika i roditelja o dobrobiti volonterstva za zajednicu, ali i osobni rast i razvoj. Osim volonterskih aktivnosti, učenici će kroz ovaj projekt stvarati prijateljstva, razvijati osjećaj samoefikasnosti i samopoštovanja. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je spomenuti projekt prepoznalo kao vrijedan i kvalitetan.

Naglasak projekta je provedba različitih volonterskih akcija, a do sada je održana humanitarna akcija za prikupljanje donacija Skloništu za životinje Virovitica, a ovaj mjesec u suradnji s učenicima koji pohađaju izvannastavnu aktivnost “Domaćinstvo” izrađeni su prigodni darovi za korisnike Doma za odrasle osobe u Borovi. Učenici su na izvannastavnoj aktivnosti od kuće donijeli različite tkanine od kojih su sašivena srca, te su ih napunili recikliranim materijalima. Uz to, izradili su prigodne čestitke za Valentinovo i time darovali korisnike. Osim što su darovali, učenici su i primili darove koje su korisnici izradili za njih, kao i probali kolačiće koje su im ispekli. S njima su proveli dva sata u razgovoru, pjesmi i druženju.

Učenici su osim toga osmislili i svoje intervjue te su na taj način započeli komunikaciju i razgovor s korisnicima. Saznali su kada su se prvi puta zaljubili, što vole raditi u Domu i jesu li zaljubljeni.

-Hvala djelatnicima i korisnicima Doma za odrasle osobe u Borovi koji su nas dočekali otvorena srca. Veselimo se ponovnom susretu – poručili su iz Osnovne škole Suhopolje.

(OŠ Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content