Čačinački vrtićarci postali liječnici na jedan dan: Posjetili Dom zdravlja i učili o važnosti medicinskih djelatnika

Dječji vrtić ”Lipa” Čađavica, Područni odjel Čačinci organizirao je iznimno zanimljiv događaj svojim malim polaznicima. Naime, mali čačinački vrtićarci posjetili su Dom zdravlja u svom mjestu te na jedan dan postali liječnici.

– Ovo je zapravo nastavak odlične suradnji vrtića i Doma zdravlja koja traje već duže. Naime, čačinački liječnik dr. Ivan Balić redovno nas savjetuje oko niza bolesti i uvijek je na raspolaganju na čemu mu se od srca zahvaljujem. Tako smo sada odlučili doći u Dom zdravlja koji su posjetile najstarija i srednja skupina vrtića u sklopu svojih projektnih aktivnosti u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod nazivom ”Tjedan zdravlja”. Posjetom smo željeli potaknuti iskustveno učenje kod djece te da i sami uvide važnost liječničkog posla. Dr. Balić ih je ugostio, upoznao s poslom liječnika, pregledao grla, poslušao pluća, pregledao eventualne ozlijede i pokazao im sve čari svog posla, a svoj dio posla pokazala je i medicinska sestra Lidija. Oboje su to odradili s toliko strpljenja i volje i zaista im od srca hvala na svemu – kaže ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Ana Krmpotić te dodala:

– Naš vrtić surađuje s mnogim institucijama, udrugama i ustanovama na području općine i posebno mi je drago da mogu reći kako svi, gdje god dođemo i pitamo za suradnju, pokazuju itekakvu brigu za djecu i rado ih ugoste. To nam jako puno znači, posebno kada djeca u obilasku budu puna osmijeha i sreće – zaključila je Krmpotić.

(www.icv.hr, vg; foto: DV Lipa)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content