U Orahovici održan prvi sastanak oglednog Kluba liječenih alkoholičara

U četvrtak je održan prvi sastanak oglednog Kluba liječenih alkoholičara u Orahovici. Osnivanje Kluba potaknuto je od strane Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ te je stoga definiran kao ogledni klub Službe za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda.

Ideja o osnutku Kluba potaknuta je stanjem na terenu gdje su uočene mnogobrojne posljedice alkoholizma kao takvog budući da je to bolest koja pogađa ne samo oboljelog već i njegovu obitelj i širu zajednicu.

Cilj rada Kluba je pomoći osobama s problemom u kontroli pijenja što duže održati apstinenciju, pomoći im u traženju zdravijih načina življenja te da uz pomoć grupe u Klubu shvate vrijednost grupa u svom neposrednom životnom okruženju.

Osobit je naglasak na tercijarnoj prevenciji, tj. uključivanju obitelji i osnaživanju zdravih načina komunikacije u obitelji te se stoga preporuča da na sastanke uz apstinente dolaze i njihovi članovi obitelji.

Na jučerašnjem prvom sastanku uz apstinente je bila prisutna buduća terapeutkinja socijalna radnica Josipa Pernar, te medicinska sestra Josipa Krsnik, a kao predstavnici ZZJZ VPŽ med. tehničar Tomislav Šokec i dr.sc. Sanea Mihaljević, psihijatar. Osobitu podršku Klubu u smislu regrutiranja i promocije dala je doktorica Marijana Peček-Vidaković, a daljnju podršku i suradnju dat će i Klub iz Slatine koji njeguje dugu tradiciju ovakvog rada.

Sastanci Kluba odvijat će se u prostoru Zavoda za javno zdravstvo svaki drugi četvrtak od 18 do 19.30 sati. Za dolazak nije potrebna uputnica niti bilo kakva preporuka, već dobra volja, spremnost za napredovanje i suradnju.

Sve detaljnije informacije o radu Kluba moguće je dobiti na telefon Zavoda 033/781-420 svaki radni dan u periodu od 12 do 14 sati.

(www.icv.hr, zzjzvpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content