Zanimljiv uskrsni program u Orahovici privukao velik broj mališana: Djeca uživala u predstavi, traganju i kvrcanju s pisanicama

Red vitezova Ružice grada ponovno je oduševio idejom i načinom zabave orahovačkih mališana, a sve u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Naime, orahovački “vitezovi” su u središnjem gradskom parku pripremili sadržaj pod nazivom “Lov na pisanice”.

Kada su djeca napunila park, krenula je prvo Uskrsna kazališna predstava koju su vitezovi sami režirali i u njoj glumili. prožeta elementima i likovima iz povijesti Orahovice. Bila je naime, riječ o bajci u kojoj je uskrsni zec izgubio pisanice u čarobnoj šumi, a u traganju mu pomažu kneginja Ružica, njeni roditelji, tek probuđeni medo iz zimskog sna i prije svega sva nazočna djeca. Na kraju predstave likovi pozivaju djecu da potraže pisanice po parku, a tko pronađe najviše, bit će nagrađen.

Djeca su se rastrčala po parku i svatko je u svoju košaricu stavljao pronađene pisanice. Na kraju, najviše ih je pronašla Anja Has – Bolić, čak sedam. Drugo mjesto s pet sakupljenih pisanica osvojio je Dino Romić, a treće mjesto podijelili su Matijas Dubovečak, Darla Mužar, Petar Bijuklić, Dora Augustinović i Duje Brajnović, koji su pronašli četiri pisanice.

IMG_7556

U nastavku je uslijedilo natjecanje u kvrcanju pisanica, a nakon “žestoke” borbe pobijedila je Nikolina Simonović, drugo mjesto pripalo je Matijasu Dubovečaku, a treće i četvrto mjesto podijelile su Lana Sabljak i Anja Has – Bolić.

-Što reći nego da smo mi vitezovi presretni što nam se pridružio ovoliki broj djece i zajedno s nama se jako dobro zabavio. To je i bio glavni cilj i naša želja, da pružimo djeci Orahovice i okolice dobru zabavu u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, nagradimo ih slatkim poklonima i izmamimo im osmijeh na lice. Hvala Bogu vrijeme nas je poslužilo, bilo je prekrasno, sunčano i svi smo stvarno uživali. Od srca hvala svoj djeci i njihovim roditeljima što su došli te Gradu Orahovici koji nas je podržao u cijeloj priči. Mi vitezovi idemo dalje, čuvati povijest našeg najdražeg grada – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić – Crni.

IMG_7862

Djecu i sve nazočne u središnjem gradskom parku na kraju je pozdravio i svima se zahvalio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Prije svega hvala Redu vitezova Ružice grada na organizaciji ovog prelijepog događaja koji je privukao doista velik broj djece i bilo ih je predivno vidjeti kako se zabavljaju. Naravno da Grad uvijek stoji iza ovako vrijednih događaja i na kraju veliko hvala našoj djeci što su bila s nama – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content