Srednja škola “Stjepan Ivšić” priredila glazbeno-scenski program ”Za dobra stara vremena” u čast legendarnog Rajka Dujmića

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica u povodu Dana škole priredila je još jedan odličan glazbeno-scenski spektakl, ovoga puta u čast Rajka Dujmića nazvan ”Za dobra stara vremena”. Kroz pjesmu i recitaciju nizali su se hitovi, Milena, Tonka, Plava Košulja, Bilo mi je prvi put, Sanjaj me i mnogi drugi koje su svi u glas pjevali ili u sebi ponavljali stihove, a na odličan način na pozornici su ih predstavili učenici i profesori škole, kao pjevači profesori Dragan Zubak i Damir Najmenik te učenici Antonela Ćurak i Casper Unferderber te kao recitatori učenici Ivana Hat, Ema Som, Paulina Kajtazi, Inga Čunko, Miko Matešić, Tea Knežević, Frane Zubak, Samantha Budimir, Gabriel Mjertan, Stella Šincek, Ivano Anđelić, Magdalena Jelenčić, Leon Pezić, Lana Bušljeta i profesor Pavo Leko.

Sve je završilo zajedničkom izvedbom svih sudionika pjesme ”Za dobra stara vremena” uz glavni vokal Caspera Unferderbera te vatromet konfeta, a treba reći da su sve pjevače pratili školski glazbenici, na gitarama ravnatelj škole Davor Jeger i učenik Casper Unferderber, na bas gitari učenik Marko Drozd, a klavijature su svirali također učenici Sara Stojić i Karlo Štajdohar dok je program odlično vodila učenica Jelena Mečenero.

– Uz Rajka Dujmića i njegove pjesme sam odrastao, ali ne samo ja nego mnoge generacije poslije mene i doista su te pjesme njegovih legendarnih Novih Fosila neuništive i redovno su na repertoaru svih veselica i priredbi. Rajko je ostavio neizbrisiv trag, to je čovjek koji je stvarao dušom i srcem, njegovih ruku djelo je i pjesma svih Hrvata – Moja Domovina, jednostavno gdje su njegovi prsti bili prisutni, pretvoreno je u glazbeno zlato. Ja sam otpjevao sebi posebno dragu pjesmu ”Tonka” pjesmu koja budi posebne osjećaje, ali i svaka druga koja je izvedena prožimala je vjerujem sve nazočne. Na kraju bih poručio, dragi Rajko hvala ti za svaku notu, za svaku pjesmu i neka te tamo gore vode i čuvaju ”Nebeske kočije” – rekao je glavni organizator ove priče, profesor i knjižničar Damir Najmenik. Večeri je bio nazočan i orahovački gradonačelnik Saša Rister koji je također bio oduševljenim onim što je vidio i čuo.

– Svaka pohvala profesoru Najmeniku na ustrajnosti u organizaciji ovakvih prelijepih večeri i doista svaka čast svima koji su nastupili i svojim izvedbama nas vratili u naše djetinjstvo. Moram priznati pjevao sam i govorio stihove cijeli program jer Novi Fosili su grupa svih vremena i svih generacija, a Rajko Dujmić je taj koji je njima utjelovio dušu – rekao je Rister. 

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content