U Srednjoj školi Stjepan Ivšić Orahovica održan 3. Dan inspiracija: Svoje priče s učenicima su podijelili Marina Sertić i Filip Prša

Treću godinu zaredom u Srednjoj školi Stjepan Ivšić održan je ”Dan inspiracija”, dan prilikom kojega u školi gostuju bivši učenici škole, danas uspješni poslovni ljudi. Ove godine Dan inspiracija organizirale su gimnazijalke Jelena Mečenero, Barbara Borić i Sara Stojić, a cilj ovog događaja bio je okupiti mlade i perspektivne govornike s pričama o njihovim uspjesima, ali i padovima.

Cilj je također poticanje učenika da nastave raditi ono što vole, te da i dalje otkrivaju svijet. Svoja iskustva i životne odabire ovaj su put predstavili govornici Marina Stanić i Filip Prša. Marina Stanić, Orahovčanima poznata po svom djevojačkom prezimenu Jeger, radi na osječkom Ekonomskom fakultetu kao izvanredna profesorica gdje predaje niz kolegija iz područja menadžmenta, uključujući i poduzetništvo neprofitnih organizacija.

Bila je istraživačica na projektu “Determinante namjera ekološki usmjerenoga ponašanja potrošača” te na projektu “Transformacija poduzetničkoga potencijala u poduzetničko ponašanje”. Sudjelovala je u nizu međunarodnih projekata, istraživanja, usmjeravanja hrvatskoga gospodarstva i opstanka hrvatskoga naroda, posebno Slavonije. Pravi je primjer inspiracije mladima, jer sve što je postigla, postigla je svojim znanjem, radom i trudom:

– Presretna sam i zahvalna divnoj ekipi orahovačkih učenika moje SŠ Stjepan Ivšić Orahovica na pozivu za sudjelovanjem na Danu inspiracija. Susret je bio za mene vrlo emotivan i ispunio me pozitivom i radošću, jer vidim da profesori jednako vole svoj posao kao i prije 20 godina kada sam ja bila u klupi, a učenici su i dalje dobri, vrijedni, poduzetni, neki pomalo šašavi, sviraju i vole dobru glazbu i šalu na račun nastavnika. Sve je kako treba biti. Nadam se da sam svojim izlaganjem dala nove motive orahovačkim srednjoškolcima za napredovanje– rekla je Stanić. Dan inspiracija odlično je organiziran, što je potvrdio i ravnatelj škole Davor Jeger:

– Kada se sve to zbroji dobijemo jedno nezaboravno iskustvo, ispunjeno novim, predivnim poznanstvima i što je najbitnije, zabavom. Veliko hvala svim učenicima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovoga dana kao i svim profesorima koji su nam bili velika podrška i omogućili nam sve ovo. I na kraju, nema ništa bolje nego gledati ponos na licima, kako organizatora, tako i govornika. Neopisiv je osjećaj gledati kako se sav taj trud isplatio– rekao je Jeger.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content