Slatinski “Vretenci” brončani na međužupanijskim igrama “Ljetni bljesak” u Lipiku

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina Senka Jung, Goran Grahovac i Matej Teglović, zajedno sa voditeljima Helenom Dereš i Jelicom Hržinom, sudjelovali su na prvim međužupanijskim igrama na bazenima Lipik pod nazivom ”Ljetni bljesak”.

Organizaciju ovog događaja pokrenuli su Neda Miščević, osnivačica Centra za inkluziju Pakrac-Lipik i Matija Brinjak, predsjednik iste, uz podršku gradova Lipika i Pakraca te Požeško-slavonske županije.

– Naglasak ovih igara bio je da budemo IN, odnosno budimo inkluzivni. Na igrama je sudjelovalo deset udruga iz osam županija. Program je započeo u 9 sati zajedničkim doručkom u Toplicama Lipik, a potom smo se svi zajednički uputili na Bazene Lipik gdje su od 10:30 krenule igre. Senka, Goran i Matej, zajedno sa dva člana iz Centra za inkluziju Pakrac-Lipik krenuli su u borbu za pobjedu. Prvotno su igrali igru ”voda iznad glave”, potom je slijedila igra gađanje u koš s lopticama poredanim po bojama, treća igra bila je slalom između bova u vodi i donos loptica, zatim gađanje lopticama u krugove, te na kraju štafeta u bazenu. S ponosom možemo reći da smo na prvim međužupanijskim igrama za osobe s intelektualnim teškoćama osvojili 3. mjesto te smo izuzetno ponosni i sretni. Zahvaljujemo se Centru za inkluziju Pakrac-Lipik na pozivu za sudjelovanjem na ovim značajnim igrama za sve udruge osoba s intelektualnim teškoćama na području Republike Hrvatske te se izuzetno veselimo i jedva čekamo sljedeću godinu i nove igre – rekli su iz UOSIT ”Vretenac” Slatina.

(adf; UOSIT ”Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content