Članice vatrogasne mladeži DVD-a Slatina tjedan dana boravit će u 28. Kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Hrvatska vatrogasna zajednica je od ljeta 1995. počela s organiziranjem Kampa vatrogasne mladeži, kao oblikom druženja i rada s vatrogasnom mladeži putem primijenjene nastave u sklopu koje se savladava vatrogasni program, program prve pomoći i ekološki program. Kamp vatrogasne mladeži obuhvaća i rekreacijsko-športski i kulturni sadržaj. U proljeće 1998. godine je Vlada RH dala Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na korištenje prostor i objekte u Fažani za Kamp vatrogasne mladeži.

I ove godine je Kamp vatrogasne mladeži u Fažani otvorio svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži. U ukupno 10 smjena, u Kampu će se boraviti budući mladi vatrogasci iz 15 hrvatskih županija, a među njima i mlade vatrogaskinje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slatina koje će u kampu boraviti od 31. srpnja do 7. kolovoza u sklopu 6. smjene, kao neka vrsta nagrade za postignute rezultate na dosadašnjim natjecanjima.

viber slika 2023 07 31 19 20 32 257

U Fažanu je jučer (ponedjeljak) otputovalo osam članica mladeži DVD-a Slatina i dva voditelja, Sabrina Klement i Dario Čordaš. Oni će tijekom tjednog boravka sudjelovati u programu vatrogasnih aktivnosti, a uz vatrogasne vježbe bit će organizirane i raznovrsne igre te sportske aktivnosti koje uključuju odbojku, mali nogomet, stolni nogomet i stolni tenis. Također, na rasporedu je stalno i neizostavno kupanje i morske radosti, te zabavni program. Bitno je naglasiti da se kroz aktivnosti vatrogasne mladeži razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada se zna da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

(www.icv.hr, adf; Foto: DVD Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content