Jak vjetar, praćen kišom i tučom, sinoć pogodio slatinsko, sopjansko i voćinsko područje: Pojavila se i pijavica

Sinoć (petak), nešto poslije 21.30 sati, zapadno-sjeverni dio grada Slatine, odnosno prigradska naselja Lukavac, Sladojevci, Gornji Miholjac, Bakić te neke ulice u samom gradu, kao i naselja Josipovo, Vaška i Kapinci u općini Sopje pogodilo jako nevrijeme.

Jak vjetar, praćen kišom i tučom veličine lješnjaka a ponegdje i većom, sručio se na šire slatinsko područje te je napravio znatnu materijalnu štetu na krovovima obiteljskih kuća i popratnih objekata u Ulici Matije Gupca prema naselju Bakić. Kako su nam javili čitatelji, uočena je i pijavica uz potmuli zvuk ili, kako opisuju, huk vjetra, što je izazvalo strah kod ljudi.

U slatinskom prigradskom naselju Gornji Miholjac ponovo, po treći put ove godine, padala je jaka tuča te i ovaj put nanijela veliku štetu na već uništenim nasadima duhana, kukuruza, suncokreta…, a stradale su i voćke te vinova loza, plastenici… Ništa bolje nisu prošla ni slatinska naselja Lukavac, Bakić, Sladojevci…

Isto tako, sinoćnje nevrijeme poharalo je i mjesta u općini Sopje, Josipovo, Vaška, Kapinci, te je i tamo tuča napravila veliku štetu. Čitatelji dojavljuju i da je tuča pogodila Voćin.

Iako nevrijeme nije trajalo dugo, od jakog intenziteta vjetra i tuče, štete će se danas ustanoviti kada poljoprivrednici pogledaju svoje njive.

U pomoć stanovnicima Slatine i prigradskih naselja, odmah po dojavi u Županijski vatrogasni operativni centar, izišli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine te pomogli u raščišćavanju prometnica na koje su urušila stabla, kao i ostalih nastalih šteta.

(www.icv.hr, adf; Foto: čitatelji)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content