U povodu Dana općine Zdenci održan 19. Dječji vatrogasni višeboj: Na natjecanju sudjelovalo 50-ak mališana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zdenci u povodu Dana općine i blagdana svetog Mihaela organiziralo je tradicionalni 19. Dječji vatrogasni višeboj. Na natjecanju je sudjelovalo 50-ak djece iz dva društva, domaćina i DVD Orahovica, koji su se pomiješali u četiri ekipe:

– Već 19. godinu organiziramo ovaj višeboj koji se pokazao zanimljivim i, što je najvažnije, s puno dječjeg osmijeha. Veliko hvala DVD-u Orahovica koje se jedino odazvalo na naš poziv i pokazalo pravu vatrogasno prijateljstvo kako među društvima, tako posebno među djecom. Odmah na početku svoj djeci je rečeno da su svi pobjednici jer ona to i jesu– rekao je predsjednik DVD-a Zdenci Željko Vremić.

Natjecanju je nazočio i načelnik Tomislav Durmić koji je i otvorio natjecanje:

– Prelijepo je vidjeti ovako puno djece koja su se okupila zbog plemenite organizacije kakva je vatrogastvo. Hvala našem DVD-u koje dugi niz godina organizira i priprema ovaj višeboj, a koji je postao velika tradicija za naš Dan općine. Čestitam svakom djetetu na hrabrosti, želji i volji da sudjeluje u ovom natjecanju i mogu reći kako je ovaj događaj jedan od najljepših povodom proslave Dana općine– rekao je Durmić.

Djeca su se natjecala u osam disciplina, guranje loptice kroz vatrogasnu cijev, bacanje karika, zabijanje čavala u panj, skakanje u vreći, bacanje loptica u kantu, guranje lopte lopticama te rušenje mete s brenatčom, a na kraju je predsjednik Vremić uz pomoć zdenačkih vatrogasaca operativaca svakom djetetu uručio pobjedničku zlatnu medalju.

– Mi smo se naravno odazvali pozivu jer djeca obožavaju ovakva natjecanja, a naši prijatelji iz Zdenaca su uvijek i kod nas. Bilo je jako zabavno i zanimljivo i, ono što je najvažnije, sva su djeca kućama otišla sretna i s velikim osmijehom na licu. Hvala DVD-u Zdenci na srdačnoj dobrodošlici i odličnoj organizaciji– zaključila je jedna od voditeljica dječjih ekipa DVD-a Orahovica Suzana Grgurić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content