Svih 20 osječkih groblja spremno za blagdan Svih svetih: Starije i slabo pokretne osobe na Centralnom groblju vozit će električno vozilo Ukopa

Povodom obilježavanja dana Svih svetih, sva osječka groblja, njih 20, su pripremljena i uređena kako bi građani mogli pohoditi mjesta počivališta svojih najmilijih.

– Podsjećam kako je Grad Osijek zajedno sa gradskom tvrtkom Ukop ove godine uložio 150 tisuća eura za obnovu osječkih groblja. Najveći iznos je uložen u obnovu staza, a u tijeku su i obnove ograda, te ogradni zid na groblju Sv. Ane- istaknula je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković na konferenciji za novinare upriličenoj prije samog obilježavanja blagdana.

Iz Gradske uprave apeliraju na građane da koriste gradski prijevoz prilikom posjeta grobljima. Kako bi se svim građanima omogućio brži i jednostavniji pristup grobljima na području Osijeka i prigradskih naselja, na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, Grad Osijek je za blagdan Svih svetih omogućio besplatan javni prijevoz na svim linijama. Prema najavi direktora Gorana Pajnića, GPP će i ove godine organizirati posebnu regulaciju javnog prijevoza u gradu Osijeku, koja će biti na snazi 1. studenoga. S obzirom na radove modernizacije i rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, na tramvajskim linijama i dalje prometuju autobusi.

Na blagdan Svih svetih, u srijedu, 1. studenoga, na tramvajskoj liniji br. 1 Zeleno polje – Višnjevac – Zeleno polje i tramvajskoj liniji br. 2 Bikara – Gajev trg – Ulica Hrvatske Republike – Bikara promet će se odvijati prema nedjeljnom rasporedu.

Autobusni će promet 1. studenoga također biti organiziran prema rasporedu za nedjelju. Na liniji Jug II – Bolnica – Jug II bit će osiguran veći broj polazaka, a biti će uvedene i dvije izvanredne autobusne linije, Mio – Gajev trg – Centralno groblje – Mio, te Mačkamama – Centralno groblje – Mačkamama Sva groblja će 31. listopada, 1. studenog kao i 2. studenog biti otvorena za posjete građana od 0-24, a u slučaju potrebe djelatnici Ukopa biti će na raspolaganju građanima od 7 do 19 sati.

– Ukop upravlja s 20 groblja, a u njihovu infastrukturu, uključujući i projekt solarne elektrane, zajedno s Gradom Osijekom uložili smo ove godine 250.000 eura. Time smo podigli razinu komunalnog standarda kad su u pitanju gradska groblja- rekao je direktor Ukopa Vedran Novokmet.

Dodao je kako od ove godine imaju uvedene i neke novine na dan Svih svetih. Jedna od njih je da neće biti dopušten ulazak osobnim automobilima na Centralno groblje 31. listopada i 1. studenog jer je prevelika koncentracija ljudi. Ipak Ukop je pripremio svoje električno vozilo za prijevoz građana starije životne dobi i slabije pokretljivosti, na ta dva dana od 9 ujutro do 16 sati.

(www.icv.hr, tj, Grad Osijek, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content