Ivan Anušić novi ministar obrane: Na mjestu župana zamijenit će ga dožupan Mato Lukić

Novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, objavio je na konferenciji za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon konzultacija obavljenih u Banskim dvorima.

Premijer je podsjetio na razloge razrješenja bivšeg ministra Banožića koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a na pitanja novinara o rezultatima testova krvi odgovorio je kako to treba pitati nadležno državno odvjetništvo.

Za Ivana Anušića je rekao kako je dobio potporu i u stranci i od partnera te kako vjeruje da će  Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra obrane do kraja mandata Vlade, s obzirom na njegovo veliko iskustvo.

-Iznimna mi je čast što sam predložen za ministra obrane i potpredsjednika Vlade. Zahvaljujem na potpori stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, no prije svega predsjedniku Vlade i HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji mi je ukazao povjerenje. 
 
Nastavljamo izvrsnu suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama, radeći na ključnim temama za boljitak Osječko-baranjske županije i Slavonije, kao i u okviru pobjedničkog tima Odvažno za Hrvatsku iz razdoblja unutarstranačkih izbora.
 
Resor Ministarstva obrane je iznimno važan za Hrvatsku i u potpunosti sam spreman dati sve od sebe da očuvamo i dodatno osnažimo i osuvremenimo Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice. Smatram da višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik općine Antunovac i župan Osječko-baranjske županije te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati svoj doprinos i na nacionalnoj razini.
 
Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić, izniman čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizacija svih projekata važnih za stanovnike Osječko-baranjske županije – rekao je Ivan Anušić na konferenciji za novinare u Osijeku.
 

Podsjetimo, Anušić se 1991. godine aktivno uključio u obranu Hrvatske kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata tijekom kojeg se borio na brojnim ratištima. 

Politički postaje aktivan 1993. godine učlanjenjem u HSP, a od 2005. do 2017. godine na mjestu je načelnika Općine Antunovac, jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.

Izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije u ožujku 2014., a dvije godine kasnije ponovno je izabran na istu dužnost na redovitoj izbornoj skupštini ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Anušić postaje župan Osječko-baranjske županije na lokalnim izborima 2017. godine, a ponovno je na tu funkciju izabran u svibnju 2021. godine. 

 

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content