Alkoholizirani 28-godišnjak u Čađavici prebrzo vozio i skrivio prometnu nesreću, zabio se u automobil s majkom i dvoje djece

Tijekom proteklog tjedna evidentirane su 24 prometne nesreće, sedam s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a devet osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede te 17 s materijalnom štetom. U pet prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola. U četiri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, ali su tri počinitelja naknadno pronađena, izvijestila je danas (četvrtak) Policijska uprava virovitičko-podravska.

U dane blagdana, 25. i 26. prosinca, dogodile su se ukupno tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede (vozač koji je skrivio prometnu nesreću bio pod utjecajem alkohola). U dvije prometne nesreće s materijalnom štetom počinitelji su mladi vozači od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola.

Najteža prometna nesreća dogodila se 26. prosinca, oko 16,35 sati, u mjestu Čađavica u Vukovarskoj ulici, kada je 28-godišnjak zbog neprilagođene brzine kretanja i alkoholiziranosti (1,58 g/kg alkohola u organizmu), prešao vozilom na suprotni trak ceste gdje je došlo do udara u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog pravca, u kojem vozilu se nalazila vozačica i dvoje malodobne djece propisno smještene u sjedalicama, koji na sreću nisu zadobili tjelesne ozljede, dok je teške tjelesne ozljede zadobio vozač koji je izazvao prometnu nesreću te vozilom sletio u putni kanal i pritom udario u putni most.

Ukupno je utvrđeno 182 prekršaja, od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 60 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, dvadeset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg je utvrđena kod vozača starosti 33 godine koji je zatečen kako upravlja traktorom, u subotu, 23. prosinca u 22,10 sati u mjestu Sedlarica.

Najveća brzina kretanja vozila od 117 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u utorak, 19. prosinca u 18,05 sati u mjestu Čađavački Lug, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, prva zbog vožnje pod utjecajem alkohola prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a druga osoba zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content