Zabavni blagdanski program u Čačincima privukao velik broj mještana: Uz Božićni sajam održan i Dječji glazbeni susret

U organizaciji Turističke zajednice Područje vrata Papuka i Društva naša djeca Čačinci te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u grijanom šatoru u Športsko-rekreacijskom centru “Rupa” u Čačincima večeras (petak) je održan odličan zabavni blagdanski program.

Sve je počelo otvaranjem Božićnog sajma s bogatom gastronomskom ponudom koju su pripremili članovi KUD-a Čačinci i Lovačke udruge “Jelen” Jankovac, tople napitke osigurali su članovi Nogometnog kluba Mladost, a svoje proizvode predstavili su Osnovna škola Antuna Gustava Matoša i Dječji vrtić Lipa te Udruga Jaglac.

Održan je potom Dječji glazbeni susret na kojem se predstavilo stotinjak mališana iz Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica – Područnih odjela Čačinci i Veliki Rastovac, Dječjeg vrtića “Suncokret” Mikleuš i Dječjeg vrtića “Palčić” Orahovica te učenici Osnovne škole Mikleuš, a zapjevao je i solist iz Orahovice, mali osmogodišnji Karlo Šramek koji je i na kraju susreta publiku “zapalio” izvedbom pjesme “Sretan Božić svakome”.

-Ovo je naš drugi glazbeni susret koji je trebao biti održan u lipnju ove godine, ali zbog poplave je morao biti odgođen. Odlučili smo zato ovo blagdansko vrijeme iskoristiti za pjesmu i veselje i zaboraviti na sve ono ružno što nam se dogodilo. Hvala vrtićima i školi te roditeljima koji su doveli svoju djecu. Vjerujem kako će ovo prerasti u veliku tradiciju – rekla je predsjednica Društva naša djeca Čačinci Ana Krmpotić.

Nakon festivala presretna je bila i direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica.

-Sva djeca su bila odlična i bilo ih je prekrasno vidjeti i zaista smo svi uživali. Hvala svima koji su postavili štandove i pomogli nam u organizaciji i naravno veliko hvala svim posjetiteljima koji su napunili veliki šator. Pokazalo se da ovaj cijeli događaj privlači jako puno ljudi i ustrajat ćemo u njegovoj organizaciji svake godine – rekla je Marunica.

Nakon festivala, ispred šatora, pušteni su i božićni lampioni, a sve je završilo koncertom Aura acoustic banda.

-Lijepo je bilo biti večeras u ovom velikom šatoru na programu koji je zaista prekrasan i izuzetno posjećen. Hvala svim udrugama na ogromnom trudu, Turističkoj zajednici i Društvu naša djeca te vrtićima i školama jer Čačinci su dobili nešto vrijedno i veliko – zaključio je načelnik Alen Jurenac, a događaj je posjetio i zamjenik župana Marijo Klement.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content