U e-Dnevnik stiže velika novost: Opcija će biti vrlo korisna za 450.000 učenika i njihovih roditelja

U sklopu nadogradnje e-Dnevnika, CARNET je za 450.000 učenika i njihovih roditelja osigurao nove funkcionalnosti koje će im olakšati svakodnevno korištenje, prenosi Večernji list.

Jedna od ključnih novosti je mogućnost opravdavanja izostanaka učenika putem e-Dnevnika za roditelje, što značajno pojednostavljuje komunikaciju između roditelja i razrednika te olakšava ažuriranje informacija o izostancima s nastave. Roditelji tako mogu u e-Dnevniku odabrati dane za koje žele opravdati izostanke te priložiti liječničku ispričnicu, ako je riječ o izostanku u trajanju duljem od tri dana.

Razrednik putem e-Dnevnika za nastavnike prima zahtjev roditelja za opravdanjem izostanaka. Nakon obrade zahtjeva roditelji dobivaju informaciju o ažuriranju izostanaka i mogu poslati dodatne napomene razredniku. Konačnu odluku o opravdanju izostanaka na temelju podataka dobivenih od roditelja donosi razrednik.

Uz to, nadogradnja je donijela i redizajnirano sučelje u web-verziji e-Dnevnika za učenike i roditelje, kao i u mobilnoj aplikaciji. Korisnicima je dostupna nova struktura i logika izbornika, uz mogućnost korištenja tamne teme za bolje iskustvo pregledavanja.

U cilju olakšavanja pristupa ostalim CARNET-ovim uslugama za učenike i roditelje, uveden je katalog CARNET-ovih usluga s kratkim opisima i poveznicama na početne stranice svake usluge. Dodatno, uz svaki nastavni predmet u e-Dnevniku je sada prikazan i informativni prosjek ocjena koji je vidljiv učenicima, roditeljima, ali i nastavnicima. Učenicima i roditeljima ujedno je vidljiv grafički prikaz ocjena po mjesecima za aktualnu školsku godinu, kao i izostanaka, izvijestili su iz CARNET-a.

Podsjetimo, e-Dnevnik za učenike i roditelje je sustav u kojem učenici i roditelji mogu dobiti uvid u ocjene, bilješke, izostanke, raspored ispita, raspored sati i ostale podatke koje nastavnici upisuju u eDnevnik za nastavnike.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content