U ponedjeljak, 15. siječnja u Orahovici će se obilježiti Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

U povodu 32. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnice Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, gradonačelnik Orahovice Saša Rister poziva sve Udruge proistekle iz Domovinskog rata, predsjednike Mjesnih odbora, članove Gradskog vijeća grada Orahovice i sve građane grada Orahovice na obilježavanje ove dvije značajne hrvatske povijesne obljetnice.

-Pozivam sve da u ponedjeljak, 15. siječnja zajedno svečano obilježimo ovaj dan i odamo počast svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata jer riječ je o dva krucijalno važna hrvatska povijesna događaja. U 10 sati ćemo se okupiti kod spomen obilježja poginulim hrvatskim branitelja u središtu grada te odati počast, a potom u 10:15 sati i kod spomen braniteljskog križa hrvatskim žrtvama kroz povijest na Gradskom groblju u Orahovici. Pozivam još jednom sve hrvatske branitelje i sve građane da svojom nazočnošću uveličaju ovu svečanost – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content