Vatrogasci u Crncu osim zaštite ljudi i imovine, glavni su pokretač društvenog života mjesta

U društvenom domu u Crncu održana je redovna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crnac u nazočnosti načelnika općine Mate Damjana, predstavnika VZ VPŽ Zdravka Ojkića i predsjednika općinskog Vijeća Tomislava Bošnjaka. O radu društva govorio je predsjednik Danijel Holeš istaknuvši kako je društvo u prošloj godini bilo više nego aktivno.

-Prošla godina započela je polaganjem vatrogasnih ispita nakon kojih smo dobili pet novih dočasnika što je iznimno važno za naš rad. Nakon toga, organizirali smo više nego uspješne i posjećene, tradicionalne Maškare u Crncu, a sredinom godine tri naša operativca položila su vatrogasni tečaj za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Organizirali smo i gostovanje učenika osnovne škole u našim prostorima gdje smo ih upoznali s vatrogasnom opremom i radom vatrogasaca, sudjelovali na općinskom natjecanju te svim općinskim manifestacijama u kojima smo bili ili organizatori ili suorganizatori. Maksimalno se trudimo raditi za naše mjesto i organizirati što više događanja među kojima i prvu Čobanijadu u Crncu, a sve kako bi se mještani okupljali i družili – rekao je Holeš.

Nakon ostalih izvješća koja su sva jednoglasno usvojena, prisutnima se obratio predsjednik Holeš te predstavio plan rada za tekuću godinu u kojem je uz nastavak redovnih aktivnost istaknuo još veći rad na okupljanju djece i mladeži.

-Djeca i mladež naša su budućnost i moramo dati sve od sebe da ih prikupimo što više i već imamo plan i program tog rada. I dalje ćemo pohađati sve vatrogasne obuke, tečajeve i vježbe kako bi naši operativci bili što spremniji i obučeniji za stvarne intervencije. Isto tako u skladu financijskih mogućnosti pokušat ćemo omogućiti barem jednom operativcu polaganje za C kategoriju, odnos za kamion te nabaviti novu nužnu vatrogasnu opremu. Nastavit ćemo s organizacijom događanja, prvo nam dolaze Maškare, a potom u lipnju i 2. Čobanijadu te mnoštvo drugih događaja – rekao je Holeš.

Nakon obraćanja predstavnika društva prijatelja koji su pristigli iz Bakića, Zdenaca, Velikog Rastovca, Orahovice, Breštanovaca i Voćina, obratio se u ime VZ VPŽ zapovjednik DVD-a Voćin Zdravko Ojkić.

-DVD Crnac okupio je mladu ekipu što se u ovom društvu i mjestu pokazalo jako dobrim jer su iznimno aktivni i vrijedni u svakom pogledu. Siguran sam da će i ove godine biti tako dobri i vrijedni, a Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije za sve će im biti na raspolaganju – rekao je Ojkić.

Na kraju je rad Društva pozdravio načelnik Mato Damjan te istaknuo kako su upravo vatrogasci donijeli društvenom životu mjesta novu dimenziju.

-Posebno mi je drago da su se nakon nekoliko godina vatrogasci ponovno maksimalno uključili u organizaciju manifestacija i donijeli društvenom životu mjesta novu dimenziju. Ova mlada ekipa radi odlično, a ono što je najvažnije obučavaju svoje članove, privlače nove, okupljaju djecu i mogu reći da je sigurnost naših mještana i njihove imovine u sigurnim rukama. Mi kao općina maksimalno se trudimo financijski im pomoći i osigurati sve što je Društvu potrebno jer su oni to itekako i zaslužili. I u ovu godinu idemo zajedno činiti dobro za našu općinu i naše mještane – zaključio je Damjan.

Na kraju skupštine DVD Crnac uručio je zahvalnice donatorima društva koji su pomogli radu u protekloj godini.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content