Prva košarkaška liga sutra stiže u Viroviticu: Pretkadetkinje ŽKK Virovitice igraju protiv višestrukih prvakinja Hrvatske- dubrovačke Raguse

U okviru četvrtog kola Prve hrvatske pretkadetske lige, košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Virovitica sutra (subota) u 19:30 sati, u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor, ugostit će dubrovačku Ragusu.

Ragusa je posljednjih godina najuspješniji seniorski klub u Hrvatskoj, ali i višestruki prvak Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama kojeg uspješno vodi trenerica U-14 reprezentacije Hrvatske Alma Majstorović.

Utakmica će imati i svoj mali povijesni aspekt, jer će se po prvi put u više od četrdeset godina virovitičke košarke u Virovitici odigrati utakmica najvišeg košarkaškog ranga.

Trener Robert Fritz najavio je Ragusu kao velikog favorita, no uz veliku podršku domaćih navijača izrazio je vjeru da će Virovitičanke “izgorjeti” na terenu ne bi li što bolje promovirale svoj grad u povijesnom prvom nastupu u prvoj ligi pred domaćim navijačima.

– U prva tri kola, moram naglasiti, sreća nas nije mazila. Nakupilo se tu ozljeda i bolesti koje nas nažalost niti ovaj put nisu mimoišle, no nadamo se da ćemo sutra skupiti snage i sve to nadići te do posljednje sekunde “sportski mučiti” naše drage gošće iz Dubrovnika. Koristim ovu prigodu da pozovem sve zaljubljenike u košarku da dođu u Sportsku dvoranu Osnovne škole Vladimir Nazor i pomognu našoj djeci da se što jače odupru favoriziranim gošćama i uživaju u kvalitetnoj košarkaškoj predstavi- naglasio je trener Robert Fritz.

Već sama činjenica da se Virovitičanke nalaze u društvu najboljih osam ekipa u Hrvatskoj govori sama za sebe, no to je i rezultat kontinuiranog rada u posljednjih deset godina.

Prva ženska košarkaška utakmica u Virovitici je odigrana još prije četrdesetak godina, no tada je nastupila višedesetljetna pauza, da bi u posljednjih deset godina ponovno započela renesansa ženske košarke.

Malo po malo, trening po trening, utakmicu po utakmicu i danas imamo klub u kojem trenira gotovo stotinu djevojčica, a klub je više puta u raznim mlađim dobnim kategorijama postao višestruki prvak Regije Sjever, igrao final four međunarodne LWB lige te je jedini klub u Hrvatskoj koji je do sada izborio nastup na svim prvenstvima Hrvatske za djevojčice do jedanaest godina starosti.

Kada govorimo o ekipi Raguse, mora se naglasiti da je oduvijek obilovala brojnim reprezentativkama, no i Virovitičanke imaju svoju reprezentativku Niku Gverić koja je u prve tri utakmice dosadašnjeg natjecanja opravdala svoj reprezentativnu kvalitetu te će i ovaj put pokušati propisno namučiti favorizirane gošće.

Netom prije ove utakmice, s početkom u 17 sati, snage će odmjeriti dosad neporažena ekipa Splita i Murse iz Osijeka.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content