ŠKOLSKA KOŠARKA Košarkašice virovitičkih Nazora i košarkaši A. G. Matoša iz Čačinaca putuju na državnu završnicu u Poreč

U Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici održano je školsko prvenstvo za učenice i učenike sedmih i osmih razreda u košarci.

Prve su na parket izašle djevojke, a budući da su u konkurenciji bila dva školska sportska društva, odigrana je samo finalna utakmica. Učenice OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice bile su uspješnije od vršnjakinja iz čačinačke OŠ Antuna Gustava Matoša, a susret je završio rezultatom 34:14. Samim time, učenice iz “Nazora” osvojile su pehar namijenjen županijskim pobjednicama te su izborile plasman na Državnu završnicu koja će se početkom svibnja održati u Poreču.

Kod košarkaša je bilo znatno neizvjesnije. Dvije utakmice završene su nakon produžetaka, a iste su ujedno odlučile o pobjednicima. Prvo je u virovitičkom derbiju ekipa Osnovne škole Vladimir Nazor u produžecima pobijedila Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić (30:20), da bi kroz dva produžetka Osnovna škola Antuna Gustava Matoša pobijedila Osnovnu školu Vladimir Nazor iz Virovitice (27:26). Osvajanjem prvog mjesta košarkaši Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, uz titulu županijskog prvaka, također su izborili nastup na Državnoj završnici.

Pehare pobjednicima uručili su tajnik Školskog športskog saveza Virovitičko-podravske županije Ivan Kelečić i ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ivica Tomljanović.

REZULTATI

DJEVOJČICE

OŠ Vladimira Nazora Virovitica – OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci 34:14

POREDAK
1. OŠ Vladimira Nazora Virovitica
2. OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci

DJEČACI

OŠ IBM Virovitica – OŠ Vladimira Nazora Virovitica 20:30
OŠ Petra Preradovića Pitomača – OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci 8:27
OŠ Vladimira Nazora Virovitica – OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci 26:27
OŠ IBM Virovitica – OŠ Petra Preradovića Pitomača 21:8
OŠ Petra Preradovića Pitomača – OŠ Vladimira Nazora Virovitica 7:32
OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci – OŠ IBM Virovitica 38:18

POREDAK
1. OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci
2. OŠ Vladimira Nazora Virovitica
3. OŠ IBM Virovitica 
4. OŠ Petra Preradovića Pitomača

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content