Skupština DVD-a Stara Jošava: Malo društvo s radom i odnosom kao primjer rada u vatrogastvu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Jošava svoj rad i aktivnosti predstavila je na održanoj 72. redovnoj godišnjoj skupštini kojoj su nazočili gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Mario Gubeljak te mnoštvo predstavnika društava prijatelja.

Predsjednik Dalibor Saher kroz izvješće o radu istaknuo je kako je društvo posebno ponosno na ponovno veliki broj vatrogasne mladeži i djece te na aktivnost članova.

-Na sreću nismo imali intervencija, ali smo zato bili aktivni u nabavci vatrogasne opreme i radu oko našeg doma gdje smo odradili sedam radnih akcija kako bi naš radni prostor bio što uredniji, čišći i pristupačniji. Moram se posebno osvrnuti na mlade od kojih imamo veliki broj djece od 6 do 12 godina koji su na prošlogodišnjem gradskom natjecanju postigli odlične rezultate. To nam je veliki ponos i ogroman zalog za budućnost – rekao je Saher.

Zapovjednik Zlatko Udovčić nastavio je s izvješćem o radu operative te istaknuo nove mlade vatrogasce s položenim zvanjima.

-Maksimalno se trudimo odazvati na sve edukacije koje organizira županijska Vatrogasna zajednica i osigurati društvu što već broj mladih vatrogasaca s položenim zvanjima. Tako smo i u protekloj godini dva nova vatrogasca poslali na dodatna osposobljavanja i to ćemo činiti u budućnosti – rekao je Udovčić.

Sva su izvješća i planovi jednoglasno usvojeni, a potom su rad društva pozdravili predstavnici društava prijatelja te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice Mario Gubeljak rekavši kako je DVD Stara Jošava jedan od najaktivnijih društava zajednice.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister također je pohvalio ovo društvo.

-DVD Stara Jošava malo je društvo, ali svojim radom i odnosom prema vatrogastvu veliki je primjer kako su u ovakvim društvima mora raditi i zbog toga im treba dati veliko priznanje. Vatrogastvo je u ovoj godini dobilo nešto manje sredstava gradskog proračuna zbog smanjenja istog, ali mi smo tu kao Grad da svim društvima uvijek pomognemo što treba i što možemo – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content