Našička udruga “Slavonac”: Temelj kulturnog i sportskog života grada već 28 godina

U subotu, 16. ožujka, Našice su bile domaćin redovne izvještajne skupštine Udruge starih športova “Slavonac” Našice. Ova aktivna udruga, koja broji oko 25 aktivnih članova, okupila je svoje članove, kao i predstavnike prijateljskih udruga te druge goste.

Prošla godina bila je izuzetno uspješna za udrugu, koja je aktivno sudjelovala u mnogim manifestacijama u gradu i okolici, poput proslave Dana grada, Krila oluje, Večeri vina u Perivoju i drugih aktivnosti, pridonoseći tako kulturnom i društvenom životu grada.

Predsjednik udruge Stjepan Konjetić istaknuo je dugogodišnju aktivnost udruge te naglasio cilj okupljanja mladih zainteresiranih ljudi kako bi se proširila zajednica.

– Naša udruga već dugi niz godina aktivno djeluje, a naš glavni cilj je privući što više mladih i zainteresiranih osoba koje bi se pridružile našoj zajednici. Želio bih izraziti iskrenu zahvalnost Gradu Našicama, Turističkoj zajednici, Športskoj zajednici te Vijeću Mjesnog odbora na dugogodišnjoj podršci i suradnji. Nastavit ćemo s organizacijom turnira i manifestacija, te se odazivati na sve pozive, nastojeći ostvariti sve zadane ciljeve i opravdati ukazano povjerenje – istaknuo je S. Konjetić.

Tajnica udruge Jelena Budoš podnijela je izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu godinu te predstavila plan rada i financijski plan za 2024. godinu, što je jednoglasno prihvaćeno.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je aktivnu ulogu udruge u važnim manifestacijama i obilježavanjima u gradu Našicama, ističući njihov doprinos kulturnom i društvenom životu.

– S ponosom ističem važnost Udruge “Slavonac” za naš grad te njihovih 28 godina postojanja i aktivno sudjelovanje u ključnim manifestacijama poput Dana grada i drugih, što značajno doprinosi promociji Našica. Zahvaljujem svim članovima na doprinosu u unaprjeđenju životnog standarda. Njihova aktivnost u Perivoju Pejačević, organiziranje treninga i događanja, te održavanje igrališta okuplja velik broj članova. Naglašavam podršku Grada Našica Udruzi “Slavonac” i osiguranje potrebne podrške za daljnje djelovanje. Želim im još jednom zahvaliti na predanom radu – rekao je gradonačelnik Kašuba. 

Direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler također je izrazila podršku udruzi te uvjerenje da će i dalje biti na raspolaganju.

Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović istaknuo je važnost udruge kao sinergije kulturnih, ekonomskih, društvenih i sportskih zbivanja u gradu te im poželio sreću u daljnjem radu.

U ime Vijeća Mjesnog odbora Našice Vilim Bosak pozdravio je prisutne i čestitao udruzi na dosadašnjim uspjesima, naglasivši podršku Mjesnog odbora.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content