Nastavak ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Suhopolje: U planu nova igrala i hortikulturno uređenje okoliša

U petak, 22. ožujka u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade svečano su uručeni Ugovori o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini. Tom prilikom, državna tajnica Željka Josić i načelnik općine Suhopolje Goran Doležal potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta “Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića” vrijedan 28.212,38 eura, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 33.181,03 eura.

Dječji vrtić Suhopolje, koji je u vlasništvu Općine Suhopolje, započeo je s radom 3. svibnja 2022. godine kada je vrtić preselio iz objekta na staroj lokaciji, a izgradnja i opremanje dječjeg vrtića financirano je bespovratnim sredstvima Europske unije kroz Mjeru 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” Ministarstva poljoprivrede i Općine Suhopolje, uz punu potporu Virovitičko-podravske županije.

Dječji vrtić Suhopolje ove godine broji šest odgojnih skupina od čega dvije jasličke odgojne skupine, a kojeg polazi 119 djece uzrasta od 1. do 7. godine života. Vrtić posjeduje idealne uvjete za ostvarivanje sadržaja odgojno-obrazovnog procesa, a vanjski prostor objekta (5095 m2) odgovara svim kriterijima Državnog pedagoškog standarda za predškolski odgoj i obrazovanje.

-Zahvaljujući sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, 2021. godine izveli smo radove na uređenju okoliša zgrade Dječjeg vrtića Suhopolje, izgradilo se i djelomično opremilo dječje igralište, a potom, 2023. godine još smo dodatno opremili igralište s devet novih sprava. Konstantno radimo na razvoju i unapređenju postojećih kapaciteta vanjskih terena, igrališta te unutarnjih prostora kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti naše djece u dječjem vrtiću – rekao je načelnik Doležal.

Ovim projektom planirano je opremanje i montaža adekvatnih igrala primjerenih djeci od 1. do 3. godine života, no isto tako i hortikuturno uređenje okoliša dječjeg vrtića sadnjom stabala, grmlja te žive ograde.

(www.icv.hr, suhopolje.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content