Održana 32. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje: “I u ovoj godini poticat ćemo poduzetništvo te rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji”

U Suhopolju je jučer održana 32. sjednica Općinskog vijeća Općine Suhopolje pod predsjedanjem Marijana Brleka, a u nazočnosti općinskog načelnika Gorana Doležala.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su raspravljali i donosili odluke o 20 točaka koje su se našle na Dnevnom redu, a uglavnom su se odnosile na prošlogodišnja izvješća o radu te programe za tekuću godinu.

Tako su vijećnici jednoglasno usvojili Izvješće o radu načelnika Općine Suhopolje za razdoblje srpanj-prosinac 2023. godine, Izvješće o radu referenta-komunalnog redara Općine Suhopolje za razdoblje srpanj-prosinac 2023. godine, Izvješće o radu Savjeta mladih Općine Suhopolje za razdoblje od 1. siječnja do 21. listopada 2023. godine, Izvješće o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2023. godinu za Općinu Suhopolje, Godišnje izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom za područje općine Suhopolje za 2023. godinu, Izvješće o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje općine Suhopolje za 2023. godinu, Godišnje izvješće o radu reciklažnog dvorišta Pčelić bb, REC 173, za 2023. godinu. S druge strane, također su jednoglasno usvojeni Procjena ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije Općine Suhopolje, Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje općine Suhopolje za 2024. godinu, Opći uvjeti isporuke komunalne usluge obavljanja dimnjačarskih poslova na području Općine Suhopolje.

– Posebno važne odluke 32. sjednice zasigurno su Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Suhopolje u 2024. godini i Program poticanja poduzetništva na području Općine Suhopolje u 2024. godini. Upravo su to programi koji svake godine privlače sve više zainteresiranih korisnika, a naša je namjera pomoći svom stanovništvu u rješavanju stambene problematike, posebice kada je riječ o mladim obiteljima s većim brojem djece te potaknuti razvoj poduzetništva. Cilj nam je zadržati postojeće i povratiti iseljeno, posebno mlađe stanovništvo, poticati povećanje broja članova obitelji te istovremeno stvoriti uvjete školovanja i rada u mjestu stanovanja. S druge strane, prva smo općina na području Virovitičko-podravske županije koja je počela sufinancirati malo poduzetništvo i obrtništvo na svom području, a plan nam je to nastaviti i ubuduće. Želimo biti svom stanovništvu općina partner kako pri rješavanju stambenog pitanja, tako i pri poticanju razvoja poduzetništva– zaključio je načelnik Doležal.

Osim prethodno navedenih, na Dnevnom redu su se našle i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju prostorija i inventara mjesnih domova na području općine Suhopolje, Odluka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Odluke o vrijednosti koeficijenta za djelatnike Dječjeg vrtića “Suhopolje” i druge.

(www.suhopolje.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content