OŠ SUHOPOLJE Učenici kreativno obilježili Međunarodni dan matematike te Svjetski dan broja Pi

U Osnovnoj školi Suhopolje u četvrtak, 14. ožujka, na nastavi matematike obilježen je Međunarodni dan matematike te Svjetski dan broja Pi. Tom prigodom učenici od 5. do 7. razreda su izradili predavanja i kvizove u kojima će druge učenike razreda upoznali s brojem Pi te provjeriti njihovo znanje Kahoot kvizovima, osmosmjerkama, sudoku slagalicama s brojem Pi te zagonetkama s brojevima povezanim s 3.14.

U 5. razredima predavanje o Pi te upoznavanje sa zanimljivostima o tom broju napravile su Nikol Jovičić i Kiara Milovanović, a kviz su napravile Helena Momčilović i Iva Kaizer.

U 6. razredu predavanje su napravili Marta Jurić, Kiara Đeri, Leona Malečić i Matija Poljak, dok je kviz napravio David Caribrodski.

U 7. razredu predavanje i kviz napravile su Bojana Polimanac, Hana Rokinger, Dino Dumić, Teo Novak Brođanac.

Nakon toga uslijedio je vrhunac obilježavanja i najzanimljiviji dio manifestacije – natjecanje u izricanju znamenki broja Pi učenika od 5. do 7. razreda po kategorijama. Svi sudionici su bili izvrsni, uložili mnogo truda i vremena učeći znamenke, a najbolji od njih su bili nagrađeni nagradama sponzora Školske knjige, Profila te OŠ Suhopolje.

Pobjednici po kategorijama:
5. razred
1. mjesto – Magdalena Zubić
2. mjesto – Gabriela Novosel
3. mjesto – Lovro Čubelić

6. razred
1. mjesto – Josip Šimić
2. mjesto – Rafael Radinović
3. mjesto – David Pešec

7. razred
1. mjesto – Bojana Polimanac
2. mjesto – Hana Rokinger
3. mjesto – Lara Antal

Učiteljice matematike provele su ove aktivnosti s učenicima, a učiteljica Likovne kulture napravila je okvir za slikanje.

(icv.hr, mk, Foto: ustupljene fotografije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content