SRETAN DAN OČEVA Važno je zahvaliti i dati do znanja koliko nam znače

Iako je Majčin dan puno rašireniji i poznatiji dan, svake godine obilježava se i Dan očeva. Taj dan svaka zemlja slavi u nekom drugom terminu, a u Hrvatskoj je to danas (utorak), 19. ožujka.

Ujedno, danas Crkva slavi i blagdan sv. Josipa, Isusovog hranitelja i Marijinog zaštitnika, jednog od najcjenjenijih svetaca u našoj domovini. Hrvatski sabor ga je 1687., prije tri stoljeća, proglasio zaštitnikom Hrvatske, a vjernici ga štuju kao zaštitnika obitelji, napose očeva, muževa te svih zanatlija i radnika.

Očevi imaju posebnu ulogu u našim životima i zato je važno da imaju i poseban dan posvećen samo njima, u kojem im možemo zahvaliti i dati do znanja koliko nam znače.

Važno je da se podsjeti na njihovu ulogu koju imaju u odgoju djece. Na ovaj dan djeci se obično naglašava koliko trebaju biti zahvalna svojim roditeljima, posebno očevima za sav trud i ljubav koju nam pružaju.

Prilika je to da se svi sjetimo svojih tata i djedova, i zahvalimo im na svemu što čine za nas. Neka nas današnji dan podsjeti na važnost obiteljskih vrijednosti, ljubavi i međusobnog poštovanja.

Oni su naši heroji, prinčevi, pružaju nam samopouzdanje, hrabrost i vjeru u veliku ljubav. Tate, sretan vam vaš dan!

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content