IZBORNI DAN U HRVATSKOJ Na birališta izašli i brojni političari: Glasali Andrović, Đakić, Lacković, Kirin…

Hrvatska danas (srijeda) bira 11. saziv Hrvatskog sabora. O tome koji će ih zastupnici u iduće četiri godine predstavljati i tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom, odlučuje nešto više od 3 milijuna 733 tisuće birača.

U Sabor se bira 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, osam biraju pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici, a tri birači bez prebivališta u Hrvatskoj u 11. jedinici koju praktično čini cijeli svijet.

U 7 sati otvoreno je više od 6.500 biračkih mjesta na kojima se može glasovati do 19 sati. Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je birače da ostvare svoje pravo i glasuju. Izbore nadzire 5.400 promatrača, a u izbornoj administraciji angažirano je više od 70 tisuća ljudi.

Glasali su na svojim biračkim mjestima i brojni političari. S područja Virovitičko-podravske županije, svoje fotografije, do sada, poslali su nam kandidati s liste Hrvatske demokratske zajednice za IV. izbornu jedinicu, odnosno drugi na listi Igor Andrović i sedmi na listi Josip Đakić.

Svoju građansku dužnost obavio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

S područja Virovitičko-podravske županije, biračko pravo, iskoristio je i Ilija Nikolić, sedmi na listi Domovinskog pokreta, Nezavisnih i koalicijskih partnera u IV. izbornoj jedinici.

Na biralište je izašao i Željko Lacković s područja Koprivničko-križevačke županije, inače šesti na listi Domovinskog pokreta, Nezavisnih i koalicijskih partnera u IV. izbornoj jedinici.

Fotografije ćemo objavljivati kako nam budu pristizale…

(www.icv.hr, foto: privatni arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content