Udruga “Uvijek tu” održala svoju godišnju izvještajnu skupštinu: Udruga koja je spremna za nove humanitarne akcije

Jučer je Udruga “Uvijek tu” održala svoju godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštinu je vodio Dražen Ibriks, a na istoj su podnesena izvješća o radu za proteklu godinu i financijski plan te plan rada za 2024.godinu. Sva izvješća usvojena su jednoglasno. Udruga ima članove u mnogim hrvatskim gradovima od Osijeka, Vinkovaca, Rijeke, Zadra, ali i u inozemstvu. Skupština je održana u Našicama, ali putem zoom-a su ju mogli pratiti i sudjelovati svi članovi iz drugih gradova.

Na skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler te dopredsjednik Mjesnog odbora Našice Marijan Tepeš.

Predsjednik Vjekoslav Mahovlić podnio je izvješće o radu za 2023. godinu. U prošloj godini svi projekti Udruge odnosili su se na pomoć pojedincima i obiteljima u potrebi te na humanitarne akcije i manifestacije. Udruga je u prošloj godini predala 10 tisuća eura donacija. Udruga je u ovoj godini realizirala svoj prvi dio projekta donacijom našičkom Caritasu, a također su počeli jednom mjesečno organizirati vinsku večer. U srijedu 24. ovog mjeseca dolazi poseban gost- Željko Adžić iz Kutjeva, vrhunski vinar. Akcijama udruge pomoglo se Dječjem domu u Nazorovoj, SOS selu Ladimirevci, Zagrebu i Petrinji nakon potresa i hrvatskim državljanima u Turskoj nakon katastrofalnog potresa. Plan za ovu godinu je završiti projekt obnove dječjeg igrališta na Šipovcu gdje se planira postaviti teretana na otvorenom, sudjelovati na Memorijalu Krešimir Ivić te organizirati humanitarne akcije.

Predsjednik Vjekoslav Mahovlić istaknuo je kako Udruga djeluje u cijeloj Hrvatskoj, ali i inozemstvu, a osim humanitarnog dijela, cilj je podizanje kvalitete života.

– Naše aktivnosti su obuhvatile širok spektar projekata usmjerenih na pružanju pomoći pojedinaca, obitelji, ali i zajednicama u potrebi. Jedan od najvažnijih aspekata našega rada bila je podrška osnovnim školama na području grada Našica, a također smo organizirali međunarodnu akciju pomoći državljanima pogođenim katastrofalnim potresom u Turskoj. Organizirali smo nastup stand up komičara Gorana Vinčića u Našicama, a prihod je išao za pomoć teško stradalom našičkom vatrogascu Marijanu Gajskom. Istaknuo bih jedan značajan trenutak u prošloj godini. Naši hrvatski reprezentativci Igor Karačić, Marin Jelinić i Luka Stipančić pridružili su se našem humanitarnom radu, kao i igrači i uprava Rukometnog kluba NEXE i Rukometni klub Zagreb. Ovim putem želio bih se zahvaliti Gradu Našicama, Mjesnom odboru Našice i Turističkoj zajednici Grada Našica koji su prepoznali naš rad te nam pomažu u našim realizacijama i ciljevima- izjavio je predsjednik Vjekoslav Mahovlić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je Udruzi i članovima na njihovom predanom radu i rekao kako imaju punu podršku u daljnjem radu.

– Ova Udruga prije svega se ističe svojim humanitarnim djelovanjem kroz niz događanja koja uvelike doprinosi kvaliteti života u našem gradu. Iako Udruga nema veliki broj članova, ona se sastoji od pojedinaca koji istinski žele unaprijediti humanitarni duh Našica. Ove su godine posebno istaknuli svoje ambicije i planove za njihov daljnji rad, a osobno sam posjetio mnoge njihove manifestacije i redovito ih podržavam. Želio bi se zahvaliti predsjedniku Vjekoslavu Mahovliću na predanom radu i svima članovima Udruge te im u ime Grada Našica želim pružiti punu podršku u daljnjim aktivnostima-izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content