DV CVRČAK Mali humanitarci izrađivali sapune, ogrlice i narukvice za Unicefov program „Škole za Afriku“

Mališani skupine „Cvjetići – Mašnice“ Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica ovog su tjedna, zajedno sa svojim roditeljima, stvarali nešto posebno – mirisne sapune te šarene narukvice i ogrlice od drvenih perlica u suradnji s Kreativnom udrugom „Unikat”.

Organizirana kao dio humanitarne akcije za podršku Unicefovom programu „Škole za Afriku”, radionica je imala dvostruki cilj: pružiti djeci i njihovim roditeljima priliku za kvalitetno provedeno vrijeme zajedno, dok istovremeno stvaraju predivne predmete koji će biti ponuđeni na humanitarnom štandu.

Pod budnim okom Đurđice Giba, dopredsjednice „Unikata“, roditelji i djeca su se sa zanimanjem upuštali u svaki korak postupka izrade, od miješanja mirisnih ulja za sapune do pažljivog nizanja perli za izradu narukvica i ogrlica. Na kraju je radionica rezultirala ne samo prekrasnim sapunima i nakitom, već i osjećajem zajedništva i radosti.

Konačni proizvodi radionice bit će ponuđeni na humanitarnom štandu povodom Dana obitelji koji će se u virovitičkom Dječjem vrtiću obilježiti 15. svibnja, zgrada 2, a sav prihod od donacija bit će uplaćen na Unicefov račun za program „Škole za Afriku“ kako bi se osigurala bolja budućnost za djecu u Etiopiji.

– Zahvaljujemo roditeljima na sudjelovanju i podršci te udruzi „Unikat“ na doniranim drvenim perlicama, pomoći i inspiraciji. Dok djeca i roditelji uživaju u svojoj kreativnosti, njihovi napori će doprinijeti obrazovanju i boljem životu djece na drugom kontinentu – ističu u Dječjem vrtiću „Cvrčak“.

(virovitica.hr, DV Cvrčak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content