Udruga “Jaglac” Danima otvorenih vrata prikazala svoj rad

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” iz Orahovice i ove je godine sudjelovala u nacionalnom programu ”Dani otvorenih udruga 2018.” i to putem aplikacije Udruge Info koja povećava vidljivost udruga u lokalnoj zajednici, te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode.

-Ove godine program ”Dani otvorenih vrata udruga” provodi se zajedno s manifestacijom Hrvatska volontira, a svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu. Slogan manifestacije je ”Što je dobro za tebe, usrećiti će i druge, a uz kolege sreća je još veća! Volontiraj – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti. Udruga Jaglac u sklopu ova dva programa prijavila je dva događaja i to “Stranice prijateljstva” u suradnji sa školskim volonterskim klubom “In Spe” SŠ ”Stjepan Ivšić Orahovica” kojim smo odradili akciju čišćenja polica u prostorijama Gradske knjižnice u Orahovici. Drugi projekt je “Dani otvorenih vrata” Udruge “Jaglac” Orahovica u čemu smo sedmu godinu zaredom, a sve u cilju otvaranja vrata udruge kako bi svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približili naše aktivnosti u različitim područjima djelovanja. Jaglac ponajprije radi programe i projekte od interesa za opće dobro i to je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Tako smo prezentirali naše krojačku, informatičku, likovnu i druge radionice te prezentirali naš vrijedni program “Jaglac moj drugi dom”. Isto tako zainteresiranima smo prikazali video uradak o našem radu te posebno isječak koji je ušao u uži izbor 13 odabranih videa za Dane otvorenih vrata udruga 2018. – rekla je koordinatorica projekata Udruge Jaglac, Lidija Stojković.

2505jaglac4 Custom

Ono što je najvažnije, članovi Udruge su svaku radionicu u kojoj sudjeluju pratili s velikim osmijehom i zadovoljstvom, a paralelno su puno toga naučili i što je za njih neprocjenjivo, uvidjeli da su ravnopravni dio društvene zajednice kojoj još i pomažu svojim radom. (www.icv.hr, vg)

2505jaglac3 Custom2505jaglac5 Custom2505jaglac1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content