PP Orahovica i ove godine stipendira učenike i studente: Zbog velikog interesa povećali broj stipendija

Poljoprivredno poduzeće Orahovica i ove godine stipendira učenike i studente sa šireg orahovačkog područja kako bi im pomogli u njihovom školovanju, ali prije svega ponukali da ostanu u svojoj Slavoniji i Hrvatskoj. Zbog velikog interesa i podjednakog ostvarenog uspjeha, PP Orahovica je povećao broj stipendija, s prvotno planiranih 4 učeničke i 4 studentske, na ukupno 7 učeničkih i 5 studentskih stipendija.

– Stipendije se dodjeljuju u trajanju od 10 mjeseci, i to za učeničke 400 kuna mjesečno te za studente 800 kuna mjesečno. Ukupan fond za stipendije koje izdvaja naše poduzeće je 68.000 kuna, a poduzeće u obrazovanje godišnje izdvaja preko 120.000 kuna, što kroz stipendije, što kroz kupovinu udžbenika – kaže voditeljica marketinga PP Orahovica Katica Petkov.

2610stipendije 3

Stipendije su dobili učenici Borna Katić, Sara Špoljarić, Jelena Mečenero, Mirna Ambroš, Vlatko Rađenović, Tin Rađenović i Lana Marinić te studenti Antun Ivić, Jovana Tihomirović, Melani Prša, Domagoj Ament i Sonja Matić. Nakon što je s učenicima i studentima potpisao ugovore za stipendiranje, predsjednik Uprave PP Orahovica Saša Brenik im je čestitao.

– Drago mi je da ponovno možemo osigurati određena sredstva za naše učenike i studente iz ovoga kraja, a posebno sam sretan što se ovi mladi ljudi ističu svojim znanjem i uspjesima i time doprinose ovoj zajednici. Želimo da mladi ostanu ovdje, osobno sam bio izvan Hrvatske šest mjeseci na studiju i znam što sobom donosi i koliko je teško. Ono što je najvažnije je da sam se vratio u svoju Hrvatsku i tu želim ostati i raditi pa zbog toga svima vama želim puno toga životnog iskustva, ali da ostanete ovdje i pomognete ovoj sredini. Vi ste ti koji predstavljate ovaj kraj i koji ga uzdižete i na jedan prelijepi način, vi ste  Orahovica i ona je nadaleko i naširoko poznat i po vama – rekao je Breznik. U ime stipendista zahvalio se učenik Borna Katić.

2610stipendije 4

– Ovo je zaista prekrasna prilika da se u ovako maloj sredini naš rad nagradi na ovaj način i zato se od srca zahvaljujem PP Orahovici u ime svih nas jer ovo će nama jako puno značiti – zaključio je Borna Katić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content